Νέα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, απάντηση στην εκτόξευση ρουκέτας

File Photo: Άλλο ένα χτύπημα από την Πολεμική Αεροπορία του Ισαρήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα στην εκτόξευση ρουκέτας λίγες ώρες νωρίτερα από θύλακα της Παλαιστίνης. EPA/MOHAMMED SABER
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε σήμερα το πρωί έναν χώρο κατασκευής όπλων στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Στη διάρκεια της νύκτας μία ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας στο έδαφος του Ισραήλ», επεσήμανε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. «Σε απάντηση (…) τα πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν έναν χώρο κατασκευής όπλων της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», πρόσθεσε.
Δεν υπήρξαν τραυματίες, ούτε από τις ρουκέτες ούτε από τα αεροπορικά πλήγματα.

Εξάλλου ως αντίποινα μετά την εκτόξευση της ρουκέτας η ισραηλινή υπηρεσία αρμόδια για τις πολιτικές επιχειρήσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη (Cogat) ανακοίνωσε ότι «η περιοχή αλιείας της Λωρίδας της Γάζας θα μειωθεί στα 10 ναυτικά μίλια μέχρι νεοτέρας».

Την Τρίτη η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «έπληξε» έναν «ένοπλο» Παλαιστίνιο ο οποίος πλησίαζε τον φράκτη που χωρίζει το έδαφος του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να διευκρινίσει αν ο άνδρας σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με πλροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε ένοπλο Παλαιστίνιο στη Γάζα ανακοίνωσε ο στρατός

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal