Μνημη ηρώων ή …rebranding απορρυπαντικού; 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία χωρίς Τουρκία;

File Photo: Από συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Να μου θυμηθείτε ότι θα φτάσουμε στην ημέρα των πανηγυριών για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία και οι λέξεις Τουρκία ή Οθωμανικός ζυγός, δεν θα έχουν ακουστεί από επίσημα και αρμόδια χείλη.

  • Και πάντως δεν έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα, ούτε στην «αγόρευση» της…αρμόδιας Κυρίας στη βουλή, ούτε στην διάρκεια της επίσκεψης της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε στις δημόσιες δηλώσεις της, ούτε καν στην ομιλία, διάρκειας μισής ώρας, της περασμένης Τετάρτης προς την «Πρώτη Ολομέλεια» της περιώνυμης επιτροπής.

Λοιπόν, κάτι μυρίζει άσχημα σε αυτή την ιστορία που ξεκίνησε ως μια καλή ιδέα αλλά εξελίσσεται σε πληγή κακοφορμισμένη έτοιμη να μολύνει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, και να χαλκέψει το νόημα της Ελληνικής Επανάστασης του ΄21.

Κατ΄αρχήν το πρόσωπο που ηγείται του εγχειρήματος. Το στάθμισε καλά ο Κυριάκος; Από πού κι ως πού η Γιάννα; Ενώνει τους Ελληνες; Αποτελεί κάποιου είδους πρότυπο; Διαθέτει το ειδικό βάρος και το διεθνές κύρος για να αναλάβει ρόλο εθνικού «μπροστάρη»;

  • Θα συνυπέγραφα την επιλογή αν η Κυρία, με το καλημέρα, έδινε ως δωρεά στον ιερό σκοπό, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική της περιουσία. Πρωτίστως για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας.
  • Ολοι θα κάναμε τα στραβά μάτια, στη λογική «ο σκοπός αγιάζει» τα μέσα. Και θα την αφήναμε να παίξει λίγο τη σύγχρονη Μπουμπουλίνα μέσα στην απέραντη ματαιοδοξία της. Η χώρα έχει ανάγκη από σύγχρονους ευεργέτες, έστω και αν δεν έχουν την τσίπα των παλαιότερων.

Ομως το πρόβλημα είναι ότι ούτε φράγκα βάζει, ούτε Μπουμπουλίνα θέλει να το παίξει η Λαίδη. Την Ελληνίδα Χίλαρι Κλίντον νομίζει πως υποδύεται και μοναδικό της μέλημα είναι πώς θα πλασάρει την Ελλάδα στον καμβά της εθνομηδενιστικής παγκοσμιοποίησης, με την προσωπική της υπογραφή.

Προχθές το είπε χωρίς περιστροφές: «Είναι η εκκίνηση της μεγάλης προσπάθειας να τιμήσουμε σε έναν χρόνο από σήμερα την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας…Είμαστε κομμάτι του σύγχρονου κόσμου, όπως αυτός διαμορφώθηκε τότε, την εποχή των Επαναστάσεων».

Σοβαρά λοιπόν Κυρία μου;  Την σύγχρονη κατάντια της Ελλάδας γιορτάζουμε στην επέτειο δύο αιώνων από τον ξεσηκωμό του ’21 ενάντια στον Τούρκο δυνάστη; Η μήπως καλούμαστε να τιμήσουμε την μνήμη εκείνων, που εις πείσμα κάθε λογικής ξεσηκώθηκαν και έδωσαν το αίμα τους για κάποια ιδανικά που στην «σύγχρονη» Ελλάδα της Γιάννας είναι άγνωστα;

Τα χει μπερδέψει για τα καλά στο μυαλό της φοβούμαι η Λαίδη, ίσως και αυτοί που την έβαλαν σε αυτό τον αταίριαστο για την… κορμοστασιά της ρόλο.

Γιορτή αυτογνωσίας και χαλύβδωσης εθνικού φρονήματος απέναντι στους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζει το έθνος έπρεπε να είναι η επέτειος για τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας. Και όχι ευκαιρία για rebranding της χώρας, λες και η ματωμένη ιστορία της, με έναν πολύ συγκεκριμένο εχθρό, είναι απορρυπαντικό που αλλάζει ετικέτα.

  • Λοιπόν, για να εξηγούμαστε: Η Γιάννα ήταν καλή πριν καμιά 15αριά χρόνια, ως μέλος του διεθνούς τζέτ σετ για να εντυπωσιάζει τίποτα τριτοκοσμικούς «αθάνατους» από την υποσαχάρια Αφρική, μπας και δώσουν το ψηφαλάκι τους ώστε να πάρει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς. Με έναν πακτωλό χρημάτων δεν τα πήγε άσχημα στην οργάνωση, αν και παραλίγο να στείλει κάνα-δυό πρωθυπουργούς στο τρελοκομείο… Στο τέλος από την χαρά της παραλίγο να κάψει και την μισή Φιλοθέη με τα βεγγαλικά της.

Αυτό ήταν το μεγάλο comeback της Lady και μετά…πέρα βρέχει. Ένα φεγγάρι έπαιξε με την ιστορική εφημερίδα του Αρη Βουδούρη νομίζοντας ότι ήταν κομπολόι. Eφερε ξένους μυαλοπώληδες κι έχωσε ένα κάρο λεφτά που θα ζήλευαν και οι καναλάρχες. Μόνο που στο τέλος την έστειλε στα αζήτητα και  αναγκάστηκε να την κλείσει γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει τι σημαίνει λαικό tabloid της Δεξιάς. Αισθητήριο μηδέν για τον σφυγμό του απλού κόσμου. Ιδιαίτερα δε του συντηρητικού.

Στη συνέχεια, για να διασκεδάσει τη πλήξη της έδωσε διαπιστευτήρια στο club των χορηγών της παγκοσμιοποίησης. Ομοτράπεζη της Χίλαρι, παραλίγο να παρασύρει και τον δύστυχο τον Τσίπρα στην Διεθνή του Σόρος, μόνο που ο τελευταίος, ευτυχώς για την πατρίδα, δεν καταλάβαινε την προφορά του Αρκανσο στα σαλόνια των Κλίντον και τελικά έστριψε δια του αρραβώνος.

Σήμερα τι ακριβώς είναι η Γιάννα για να ηγηθεί μιας εκστρατείας εθνικής αφύπνισης και ιστορικής αυτογνωσίας; Θα έπρεπε να ντρέπονται οι «προσωπικότητες» της Επιτροπής για την παιδική έκθεση ιδεών που τους διάβασε. Όπως και οι «εθνοπατέρες» που την άκουγαν βαριεστημένοι στη βουλή.

Ποιο φρόνημα θα ανυψώσει αυτή η Κυρία; Τι ιδανικά θα εμπνεύσει σε μια χώρα που απειλείται και πάλι από τα κανόνια του Τούρκου και τις ορδές των λαθραίων;

  • Αλήθεια την μετρήσανε πριν την βάλουν επικεφαλής σε τέτοιο εγχείρημα; Η θεωρούν ότι ο κόσμος συγκινείται από τα πολλά…ρεκτιφιέ κυτταρικής αναζωογόνησης που την έχουν κάνει να συναγωνίζεται επάξια τον μακαρίτη τον Μαικλ Τζάκσον;

Θα συνιστούσα να κάνουν μία δημοσκόπηση για το πρόσωπο της. Εκτός αν η κυβέρνηση και ο Κυριάκος έχουν εντελώς άλλο πράγμα στο μυαλό τους για την ιστορική μνήμη του 21΄απ΄ότι έχει ο μέσος Ελληνας. Πιστεύουν δηλαδή ότι η συμπλήρωση δύο αιώνων από την γέννηση του νεότερου ελληνικού κράτους μέσα από μια επανάσταση(γενικώς και αορίστως…)είναι ιδανική ευκαιρία  για να ξεχάσουμε τις φουστανέλες και… να ξαναγνωριστούμε με τους έξω.

Να επαναλανσαριστούμε δηλαδή, ως σύγχρονος πολυπολιτισμικός παράδεισος, ιδεώδης τουριστική αποικία, χωρίς ρατσισμό, χωρίς ξενοφοβία, χωρίς εθνικά πάθη και μίση, χωρίς προκατάληψη, για τους απέναντι. Να τακιμιάσουμε επιτέλους βρε παιδί μου, με τον τον προαιώνιο εχθρό, τον Οθωμανό για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που λέει και ο Σημίτης.

Ετσι μπορεί να βλέπουν το rebranding. Γιορτή λήθης και συμφιλίωσης με τους σφαγείς μας. Ωραία ιδέα, αλλά να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Εμείς δεν θα πάρουμε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Γιατί δεν προτιμάμε τους Γερμανούς: Το face control του Αδωνι Γεωργιάδη σε επενδυτές…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: