Γιατί δεν προτιμάμε τους Γερμανούς: Το face control του Αδωνι Γεωργιάδη σε επενδυτές…

File Photo: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο 30o Annual Greek Economic Summit. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Γιατί λαλίστατε Αδωνι Γεωργιάδη προτιμάς τους Γερμανούς από τους Κινέζους επενδυτές; Δώσε μου έναν καλό λόγο, εκτός από την έμφυτη ροπή σου στο γλείψιμο προς όλους όσους θεωρείς αφεντικά σου.

Κι επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν θα βρεις, άκου δέκα λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να έχεις εκστομίσει αυτή την ανοησία που θα έκανε έναν άλλο πρωθυπουργό να σε έχει στείλει για …μπάνιο χειμωνιάτικα.

  • -Προτιμάμε τους Κινέζους γιατί ουδέποτε «ακουμπιστήκαμε» μαζί τους στο πέρασμα χιλιετιών, γιατί θαυμάζουν και διδάσκονται τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στα σχολεία τους και εμείς αντίστοιχα σεβόμαστε την ιστορία τους και την κουλτούρα τους.

-Προτιμάμε τους Κινέζους γιατί αποτελούν την ανερχόμενη οικονομική, τεχνολογική και στρατιωτική δύναμη του πλανήτη, χωρίς(ακόμη τουλάχιστον)να χρησιμοποιούν την ισχύ τους για να εκβιάζουν και να καθυποτάσσουν χώρες στην άλλη άκρη της γης.

  • -Προτιμάμε τους Κινέζους γιατί…τους βλέπουμε να έρχονται και αν είχαμε λίγη από την τεχνογνωσία τους, θα είχαμε αποφύγει πολλά από τα σημερινά μας προβλήματα. Δεν είναι για εμάς «δύναμη του κακού», ούτε έχουμε λόγο να τους αποκλείουμε ως «εναλλακτικούς παρόχους» επειδή έβηξε ο Πάιατ.

-Προτιμάμε τους Κινέζους γιατί επέλεξαν την χώρα μας να επενδύσουν με δικά τους λεφτά και όχι με…δάνεια από τις υπερχρεωμένες ελληνικές τράπεζες που αιμοδοτούνται από τους φορολογούμενους και…αρμέγονται από τους ξένους. Και επειδή δεν έχουν πιαστεί να δίνουν βαλίτσες σε πολιτικούς-λαμόγια για να τους «προτιμήσουν».

  • -Προτιμάμε τέλος τους Κινέζους γιατί είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές, κοιτούν το συμφέρον τους, αλλά δεν εκβιάζουν με όρους οικονομικής ή γεωπολιτικής υποταγής την Ελλάδα, ούτε ανακατεύονται στην εξωτερική μας πολιτική υπαγορεύοντας… «εθνικές εκπτώσεις» προς τους γείτονες.

-Δεν προτιμάμε τους Γερμανούς γιατί σχετικά πρόσφατα κατέστρεψαν και λεηλάτησαν την πατρίδα μας, εξόντωσαν και αφάνισαν ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της, ενώ σήμερα αρνούνται να πληρώσουν έστω και ένα μικρό τμήμα του λογαριασμού.

  • -Δεν προτιμάμε τους Γερμανούς γιατί ακόμη πιο πρόσφατα, οδήγησαν την Ελλάδα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και διέλυσαν την παραγωγική της βάση με στόχο να την μετατρέψουν σε τουριστική αποικία χρέους, να της υφαρπάξουν περιουσιακά στοιχεία και να την «φινλανδοποιήσουν» έναντι των γειτόνων της, ισχυρών και μη.

-Δεν προτιμάμε τους Γερμανούς γιατί δεν σέβονται τους Ελληνες, τους θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, τεμπέληδες, ακαμάτηδες και ανάξιους να κατοικούν σε οικόπεδο-φιλέτο. Αγαπούν την Ελλάδα, κατά προτίμηση χωρίς τους Ελληνες.

  • -Δεν προτιμάμε τους Γερμανούς γιατί, εκβιάζοντας και πάλι με οικονομικά μέσα, κατέστησαν την χώρα μας γκέτο λαθραίων και τόπο υποδοχής ισλαμικών ορδών που οι ίδιοι προσκάλεσαν, αλλά μετά αποφάσισαν να ξεφορτωθούν.

-Δεν προτιμάμε τους Γερμανούς γιατί διαχρονικά ελέγχουν τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, χωρίς όφελος για τον μέσο πολίτη, εκβιάζουν για να προσαρμόσουν την ηλεκτροπαραγωγή στα δικά τους γούστα, θησαυρίζουν στα ελληνικά αεροδρόμια «επενδύοντας» με δάνεια από κατεστραμμένες ελληνικές τράπεζες και για να πετύχουν τους στόχους τους λαδώνουν πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα  πανέξυπνε Αδωνι που θες να κάνεις και face control στους Κινέζους, επειδή… «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Σε αυτές τις συνθήκες Προκόπη και …ξερό ψωμί: Αφού έχουν την λύση έτοιμη γιατί μας ζαλίζουν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: