Εντυπωσιακή επιχείρηση του Π.Ν. για τη διάσωση τριών ατόμων από ακυβέρνητο σκάφος [βίντεο]

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού. Φωτογραφία via youtube




Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που αποδέσμευσε το Πολεμικό Ναυτικό από την διάσωση που έγινε στον Σαρωνικό και πήρε μέρος ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70 Aegean Hawk.

Παρά τους ισχυρότατους ανέμους που “χτυπούσαν” το ελικόπτερο, από την στιγμή που δόθηκε η εντολή για έρευνα και διάσωση, πάρθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι πιλότοι απογείωσαν το γεράκι του ναυτικού. Η επιχείρηση έγινε στο ανοιχτά της Αναβύσσου κοντά στη νησίδα Άγιος Γεώργιος, υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, γεγονός που δεν πτόησε τους ιστιοπλόους οι οποίοι ουσιαστικά κινητοποίησαν μέχρι και τις ένοπλες Δυνάμεις για την διάσωση τους.
Όταν υπάρχει η λέξη απαγορευτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν κρεμάμενοι από αυτό, όπως και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σίγουρα δεν είναι το πρώτο περιστατικό που πολίτες αψηφούν τον καιρό και θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους αλλά και όλους όσοι θα σπεύσουν στη συνέχεια για να τους διασώσουν.
Όλα τα στελέχη του ΠΝ και των άλλων κλάδων των ΕΔ που είναι επιφορτισμένα με την έρευνα και διάσωση είναι εκπαιδευμένοι γι αυτό το ριψοκίνδυνο λειτούργημα, πλην όμως τρέχουν ακόμη και να μαζέψουν τις απερισκεψίες όλων εκείνων που δεν σκέφτονται απλά πράγματα ώστε να μην διακινδυνεύουν.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Ελικοδρόμιο Κοτρωνίου όπου και παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ.

Τέλος στο θρίλερ του Σαρωνικού: Σώοι και αβλαβείς οι τέσσερις επιβάτες του ιστιοφόρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: