Άλλα ο πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός: Αποφασίστε παιδιά, φοβάστε θερμό επεισόδιο ή όχι;

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Τελικά ποια είναι η εκτίμηση της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία;
Αν κρίνουμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αρμόδιου υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλο, μάλλον οι απόψεις διίστανται.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ-1 σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις ανέφερε μεταξύ άλλων -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- πως “δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και του θερμού επεισοδίου, αλλά εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε υψηλή αποτρεπτική ισχύ” [ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εφημερίδα Bild είχε πει ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν φοβάται «θερμό επεισόδιο” με την Τουρκία απαντά. «’Οχι.

Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα, αλλά αν φοβάμαι; Όχι, δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου. [ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών υπήρξε θέμα και με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Το ΑΠΕ, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, είχε μεταδώσει –επικαλούμενο διαρροή από το υπουργείο Άμυνας- ότι η Ελλάδα θα «παγώσει» τα ΜΟΕ με την Τουρκία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από το Μαξίμου μάθαμε πως θα συνεχιστεί ο διάλογος. Μάλιστα υπήρχε… πληροφορία σύμφωνα με την οποία… έψαχναν αυτούς που έκαναν τη διαρροή για το «πάγωμα». Λες και το ΑΠΕ, δημοσιεύει ότι ανοησία του «σερβίρει» κάποιος χωρίς έλεγχο και έγκριση.

Αποφασίστε όμως παιδιά. Τι φοβάστε,τι κάνετε και τι δηλώνετε. Εκτός κι αν κάποιοι προσπαθούν για κάποιοι λόγο να «ταμπουρωθούν» για το μέλλον.

HELLAS JOURNAL

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, είπε ο Παναγιωτόπουλος

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: