Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία: Τα κεντρικά της Steamship Insurance, στην Κύπρο

Η κάθοδος της βρετανικής εταιρείας έρχεται ως αποτέλεσμα της επικείμενης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. Photo via philenews




Επιτυχία και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία ως σημαντικού περιφερειακού κέντρου παροχής υπηρεσιών αποτελεί η κάθοδος της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Steamship Insurance που δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλισης πλοίων, γράφει ο Γιώργος Πυρίσιης στον Φιλελεύθερο. Όπως μας ανάφεραν άτομα που είχαν άμεση εμπλοκή στη διαδικασία, η κάθοδος της βρετανικής εταιρείας έρχεται ως αποτέλεσμα της επικείμενης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, η Steamship έλαβε πρόσφατα τη σχετική άδεια παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών από την Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των κεντρικών της γραφείων στην Κύπρο, κατά πάσα πιθανότητα στη Λεμεσό. Το γεγονός πως η Steamship, που θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο επέλεξε τελικά την Κύπρο ανάμεσα σε πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς θεωρείται σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης για την οικονομία και τον τομέα παροχής υπηρεσιών.

  • Αξίζει να αναφερθεί πως δυο ακόμα ασφαλιστικές εταιρείες του τομέα ασφάλισης πλοίων (του μεγαλύτερου P&I club του Ηνωμένου Βασιλείου) φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του στην Κύπρο και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τελικά θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Η κάθοδος της Steamship στο νησί μας έρχεται μετά από συντονισμένες προσπάθειες διαφόρων μερών όπως του CIPA και του Υφυπουργείου Ναυτιλίας αλλά και μεγάλων οίκων παροχής υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως σε παλαιότερες δηλώσεις της στο Insider η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου ανέφερε σχετικά ότι: «Όσον αφορά τα πλοία υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον […] Όσον αφορά το ενδιαφέρον για ασφαλιστικές εταιρείες, είναι κάτι το οποίο έχει γίνει μετά από προσπάθειες και έχει επίσης συμβολική σημασία. Πρόκειται για P&I clubs, τα οποία υπάρχουν πολύ λίγα στον κόσμο και η παρουσία τους στην Κύπρο προσδίδει κύρος στην κυπριακή ναυτιλία».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του CIPA Μιχάλη Μιχαήλ ο οποίος μιλώντας παλαιότερα στο Insider επεσήμανε πως έγινε και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ενημέρωση επιχειρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να προχωρήσουν με την δημιουργία νέας έδρας στην Κύπρο μετά το Brexit.

Υπενθυμίζεται πως πέραν των ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών ασφάλισης πλοίων γίνεται προσπάθεια για προσέλκυση και συνεργασία με βρετανικά πανεπιστήμια.

philenews.com

Απίστευτα καραγκιοζιλίκια στην Κύπρο: Έδωσαν διαβατήριο σε καταζητούμενο Μαλαισιανό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: