Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνελήφθη για υπεξαίρεση

Ο Τζέρι Δημητρίου, πρώην εκτελεστικός διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος




Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο Τζέρι Δημητρίου, πρώην εκτελεστικός διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με κατηγορίες για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών και κατάχρησης της πιστωτικής κάρτας της Αρχιεπισκοπής για προσωπική του χρήση και έξοδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα.

Πέρα από την κατάχρηση της πιστωτικής κάρτας οι αιτιάσεις που αναφέρονται το κατηγορητήριο με αριθμό 19 MAG 11034 είναι και «υπεξαίρεση για αύξηση του μισθού του».

Τονίζεται πως είναι ο δεύτερος πρώην ανώτερος υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος παραπέμπεται για οικονομική υπεξαίρεση. Προηγήθηκε ο Γεώργιος Παπαδάκος, ο οποίος όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» δήλωσε ενοχή και του οποίου η ποινή αναγγέλθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρίου είχε υπό τις αρμοδιότητές του τη διοίκηση της Αρχιεπισκοπής, ενώ όπως αποδείχτηκε φαίνεται ότι δρούσε ανεξέλεγκτα. Τη γενική ακαταστασία που επικρατούσε στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής ανακάλυψε ο πρώην ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μιχάλης Ψαρός, ο οποίος συντέλεσε στην εξυγίανση των οικονομικών και στη θέσπιση εσωτερικών κανόνων και κανονισμών.

Former Executive Director of the Greek Archdiocese Charged With Two Embezzlement Schemes

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: