Ο Πάλμερ καλά τα λέει, αλλά τον τελευταίο λόγο έχει ο Τραμπ: Οι ψεκασμένοι “Χριστιανοί” Τζέιμς Μπόντ!

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με οπαδούς του στο Λευκό Οίκο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Δυτικά Βαλκάνια Μάθιου Πάλμερ, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Ευρώπης, πέρασε και από την Αθήνα.

Οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της αμερικανικής πρεσβείας προσπαθούν να εξηγήσουν και να πείσουν ότι όλα όσα συμβαίνουν μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η πραγματική πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στη χώρα μας, ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα έκανε δηλώσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Καθημερινή και το Βήμα. Και τόνισε τα αυτονόητα που αμφισβητούν οι ψεκασμένοι του Διαδικτύου, οι οποίοι πρακτορεύουν τα συμφέροντα αντιπάλων χωρών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαι βέβαιος πως όλα αυτά είναι γνωστά στους Αμερικανούς…

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Πάλμερ είπε:

  • «Ζημιογόνος και προκλητική» η επέκταση τουρκικών γεωτρήσεων σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, ανέφερε ο τίτλος. Και σημείωνε:
  • «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι η πιθανή επέκταση των γεωτρήσεων σε περιοχές που η Ελλάδα θεωρεί μέρος της υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ της θα είναι «ζημιογόνος και προκλητική ενέργεια». Αυτό τόνισε, σε συνομιλία που είχε με μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα ο κ. Πάλμερ.

Σύμφωνα με το Euronews:

  • Πάλμερ: Οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν στην Τουρκία ότι οι γεωτρήσεις αποτελούν πρόκληση, έλεγε ο τίτλος και σημείωνε το ξένο δίκτυο:
  • Οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν στην Τουρκία ότι γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ είναι προκλητικές, καταστρέφουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών και υπονομεύουν τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος. Αυτό ξεκαθάρισε ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αθήνα.
  • Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Πάλμερ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει ξεκάθαρες τις ανησυχίες τους σχετικά με τις γεωτρητικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στα ανοικτά της Κύπρου.
  • «Αυτό περιλαμβάνει γεωτρήσεις σε περιοχές που η Κύπρος θεωρεί ότι αποτελούν μέρος της ΑΟΖ της και ειδικότερα γεωτρήσεις εντός των 12 ναυτικών μιλίων από την ακτή της Αμμοχώστου που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περιγράψει, ανοιχτά, ως παράνομες, ως συνέπεια των προβλέψεων του Δικαίου της Θάλασσας και του εθιμικού Διεθνούς Δικαίου που αντανακλάται στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» τόνισε ο κ. Πάλμερ.

Όσοι από εμάς εργαζόμαστε στην Ουάσιγκτον γνωρίζουμε τις θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι χιλιοειπωμένες. Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ της 20ης Αυγούστου (ΕΔΩ), που τόσο πολύ πολεμήθηκε από τους ψεκασμένους, είναι ιστορική. Οκαθένας μπορεί να καταλάβει γιατί οι ψεκασμένοι την πολέμησαν.

Να απομακρύνει άμεσα το Γιαβουζ από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου ζητούν οι ΗΠΑ από τον Ταγίπ

Απλά πάντα για εμάς, ο άγνωστος Χ, είναι ο σημερινός πρόεδρος της Αμερικής. Πως μπορούμε να του έχουμε εμπιστοσύνη; Η λέξη αυτή είναι το κλειδί: Εμπιστοσύνη…

  • Πάντως, οι ψεκασμένοι του Διαδικτύου έχουν πολύ πλάκα. Στραβάδια και υποταγμένοι μία ζωή, βουτηγμένοι μέσα στη λάσπη, βρήκαν τώρα δουλειά. Τους εκμεταλλεύεται η ξένη πρεσβεία, τους γράφει κείμενα και τα υπογράφουν. Τους γνωρίζουμε καλά. Τελικά, όσοι ασχολούνται με την «θρησκεία», είναι πιο επικίνδυνοι από αυτούς που μπλέκουν με τη βρωμιά της πολιτικής. Οι πρώτοι είναι πιο βρώμικοι και αδίστακτοι. Κατά τα άλλα κάνουν τις «μωρές Παρθένες»…

Έχουν, λοιπόν, βγει παγανιά οι ψεκασμένοι, και επειδή απέτυχαν οικτρά και τα αφεντικά τους έχουν θυμώσει, άλλαξαν το παραμύθι. Τι μας είπαν;

Ναι μεν τα λένε, ότι λένε οι Αμερικάνοι, αλλά δεν τα εννοούν! Προσωπικά δεν γνωρίζω τι εννοούν και τι όχι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός. Ότι οι δηλώσεις όλων για την Ελλάδα είναι εξαιρετικές και στον στρατιωτικό τομέα φαίνεται ότι γίνονται διάφορα –«καλά» όπως λένε- πράγματα. Μακάρι. Διότι ο παράγοντας Ντόναλντ Τραμπ καραδοκεί. Δεν μπορούμε να τον εμπιστευθούμε. Εδώ φτάσαμε δυστυχώς. Ένας πρόεδρος με πλήρη άγνοια της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής να ισοπεδώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο.

  • Το περίεργο με τους ψεκασμένους του Διαδικτύου, είναι ότι υποστηρίζουν και τον Τραμπ και τον Πούτιν. Ναι, πρόκειται για παράνοια. Και γιατί υποστηρίζουν και τους δύο. Ο «κρίκος» έχει σχέση πάλι με τη θρησκεία. Ρωσίες, Ουκρανίες, Αμερικές, Πατριαρχεία, Αρχιεπισκοπές, μάχονται για την πρωτοκαθεδρία. Στο τέλος μην μας οδηγήσουν σε πόλεμο οι αναμάρτητοι.

Ακούγοντας τις θετικές δηλώσεις πάντα πάει το μυαλό αρκετών στην Ελλάδα και στην Κύπρο, στον Ντόναλντ Τραμπ. Σκέφτεται τα ίδια με τους αξιωματούχους του για την Ελλάδα; Είναι το βασικό ερώτημα. Ή με ένα νεύμα του Ερντογάν θα τα ανατρέψει όλα;

Η ιστορία και η εμπειρία μας αναγκάζει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας τον περίεργο πρόεδρο της Αμερικής. Δεν είναι απρόβλεπτος πια. Πολύ προβλέψιμος έγινε. Δεν κρύβει ότι τα προσωπικά του συμφέροντα τον καθοδηγούν. Οι πληροφορίες που διακινούνται γι’ αυτά τα συμφέροντα είναι πολλές και προκαλούν θλίψη. Οι φήμες για τη σχέση του γαμπρού του με τον σύζυγο της θυγατέρας του Ερντογάν, επίσης είναι ενοχλητικές. Αυτή η Αμερική δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Ομπάμα, του Τζόρτζ Μπους τζούνιορ και του Μπιλ Κλίντον. Η σημερινή Αμερική είναι μία βαθιά διχασμένη και προβληματική χώρα, που δεν έχει συμμάχους. Είναι μόνη της.

  • Για τα προσωπικά συμφέροντα παίζουν στα ζάρια τους λαούς… Τους Κούρδους, τους οποίους πρόδωσε ο Τραμπ, με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. Όσο το σκεφτόμαστε τόσο περισσότερο θυμώνουμε. Διότι αν πρόδωσε τους Κούρδους, που έχασαν τους μαχητές τους στο όνομα της συμμαχίας με τους Αμερικανούς, τι θα πράξει για άλλους λαούς, που είναι μεν σύμμαχοι, αλλά δεν έκαναν για την Αμερική όσα οι μαχητές των YPG.

Ότι είναι επικίνδυνος ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν χρειάζεται καν να το πούμε εμείς. Το λέει η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσον αφορά τους ψεκασμένους έχουν γνώση οι φύλακες. Τα πρακτοριλίκια, και μάλιστα σε ξένη χώρα, έχουν κόστος μεγάλο… Ο κοντός ζήλεψε τη δόξα του …Τζέιμς Μπόντ!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στο εξώδικο που στείλαμε στον ψεκασμένο αρουραίο του Διαδικτύου, συμπεριλάβαμε και το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που λάβαμε από το Γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Και στο δικαστήριο θα του το τρίψουμε στα μούτρα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Κόκκινο χαλί από τον Τραμπ στον Ερντογάν: Διαδηλώσεις από Κούρδους, Αρμένιους, Έλληνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: