Σφοδρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Κύθηρα – Ταρακουνήθηκε ακόμη και η Αττική

To επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Photo via Google Εarth




Στα 6,1 Ρίχτερ ανεβάζει το μέγεθος της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.20 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 78 χιλιόμετρα.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων.

Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές».

Λαχτάρησε όλη Κρήτη – Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Εντονα αισθητός και στο Ηράκλειο έγινε ο σφοδρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή.  Αν και υπήρξε ανησυχία, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα κάποιες καταστροφές.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται πάντως η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας αποσυνέδεσε το σεισμικό γεγονός με την πρόσφατη δραστηριότητα στην Αλβανία.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 Ρίχτερ νότια των Κυθήρων – Εντονα αισθητός και στην Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: