Αμείωτες οι ροές στο Αιγαίο: Περισσότεροι από 60 περισυνελλέγησαν μόνο σε ένα πρωινό

File Photo: Αλλοδαποί σε λέμβο. ΚΥΠΕ




Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατριών συνολικά 62 αλλοδαπών προχώρησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή, σε Σαμοθράκη, Κω και Χίο.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της περιοχής “ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ” ν. Κω, μηχανοκίνητη λέμβο με 13 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 30χρονος χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Σε άλλη περίπτωση, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των ακτών ν. Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 31 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, πνευστή λέμβο με 18 αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Hellas Journal

Νέος αποκλεισμός προσφύγων και μεταναστών από κατοίκους: Ένταση σε Γιαννιτσά, Σέρρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: