Νέος αποκλεισμός προσφύγων και μεταναστών από κατοίκους: Ένταση σε Γιαννιτσά, Σέρρες [video]

File Photo: Photo ANA-MPA




Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Παραλίμνης Γιαννιτσών Πέλλας, όταν οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν, αφού ενημερώθηκαν ότι επίκειται άφιξη λεωφορείων με πρόσφυγες και μετανάστες.

  • Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, ομάδα περίπου 40 ατόμων συγκεντρώθηκε σε βοηθητική οδό κοντά σε ξενοδοχείο, στην Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, για να εμποδίσουν την έλευση των προσφύγων, ενώ ανάρτησαν πανό που έγραφε: “Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες”.

Τελικά τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχεία μέσω παράπλευρης οδού και με αυτό τον τρόπο, πρόσφυγες και μετανάστες κατέλυσαν στον χώρο και η ομάδα των συγκεντρωμένων αποχώρησε με συνθήματα κατά των αλλοδαπών.

Αντιδράσεις και στις Σέρρες

Αντιδράσεις σημειώθηκαν κατά τη χθεσινή νύχτα και στις Σέρρες. Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τον προορισμό του.

Με πληροφορίες από OPEN TV

Ισχυρά φαινόμενα από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι την Τρίτη σε όλη τη χώρα [χάρτες]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: