Αγνοούν το Κογκρέσο οι σύμβουλοι Τραμπ: Δεν προσήλθαν να καταθέσουν στην υπόθεση Μπάιντεν

File Photo: Πάνω από 20 Ρεπουμπλικανοί κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ πριν συγκεντρωθούν έξω από την αίθουσα που χρησιμοποιείται για την έρευνα σχετικά με την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ, στο Καπιτώλιο, Ουάσιγκτον ΗΠΑ. ΕPA, JIM LO SCALZO
Δύο σύμβουλοι του Λευκού Οίκου που είχαν κληθεί να καταθέσουν στην έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν εμφανίστηκαν στο Κογκρέσο σήμερα, αγνοώντας τις κλητεύσεις των Δημοκρατικών.

  • Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων θέλουν να πάρουν κατάθεση από τον Τζον Άιζενμπεργκ, ειδικό σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, επειδή είχε ακούσει το τηλεφώνημα μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο έδωσε το έναυσμα για την έρευνα. Ωστόσο ο Άιζενμπεργκ δεν εμφανίστηκε στις 9 το πρωί, τοπική ώρα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Ρόμπερτ Μπλερ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Οι δύο άλλοι μάρτυρες που έχουν κληθεί στο Κογκρέσο σήμερα το απόγευμα αναμένεται επίσης ότι δεν θα πάνε: πρόκειται για τον νομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Μπράιαν ΜακΚόρμακ, που είναι αρμόδιος για τον προϋπολογισμό αλλά και τον πρώην επικεφαλής του γραφείου του υπουργού Ενέργειας Ρικ Πέρι, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται επίσης στο ουκρανικό σκάνδαλο.

  • Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε νωρίτερα σήμερα ότι η συνομιλία που είχε με τον Ζελένσκι ήταν άμεμπτη. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλούνται μάρτυρες για να αναλύουν τα λόγια μου και το νόημά τους», έγραψε στο Twitter, χαρακτηρίζοντας «αναίσχυντη» τη στάση των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης να κληθεί για να καταθέσει στο Κογκρέσο ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος που έκανε την αρχική καταγγελία. Εδώ και αρκετές ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του προσώπου αυτού, ενός μέλους των υπηρεσιών πληροφοριών που είχε αποσπαστεί για ένα διάστημα στον Λευκό Οίκο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
04/11/2019

Να αποκαλυφτεί το όνομα του μάρτυρα που οδήγησε στην έρευνα σε βάρος του ζητά ξανά ο Τραμπ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal