Στο σφυρί το Ritz Hotel του Λονδίνου; Το αγοράζει όποιος έχει να δώσει 1 δισ. ευρώ

File photo via [email protected]
Το εμβληματικό ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο, πιθανόν να πωληθεί καθώς οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες του, οι Ντέιβιντ και Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, δέχτηκαν αρκετές προσφορές από υποψήφιους αγοραστές.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θεωρεί πως η αξία του ξενοδοχείου ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 888,5 εκατ ευρώ), δεδομένης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου, της τοποθεσίας του κοντά στην αριστοκρατική περιοχή Σεντ Τζέιμς και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, της ποιότητας κατασκευής του κτιρίου, της άδειας λειτουργίας καζίνο και του διάσημου ονόματός του.

Επέμεινε ωστόσο ότι “η επιχείρηση δεν έχει βγει και δεν βγαίνει στην αγορά προς πώληση”.

Ωστόσο, οι Μπάρκλεϊ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες και της εφημερίδας Daily Telegraph, έχουν δεχτεί πολλές προσφορές για το ξενοδοχείο, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τα αδέλφια.

Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1906 από τον Ελβετό ξενοδόχο Cesar Ritz και έγινε αγαπημένο κατάλυμα γαλαζοαίματων, πολιτικών και κινηματογραφικών αστέρων.

Το 2018 είχε τζίρο 47 εκατομμύρια στερλίνες (περί τα 52 εκατ ευρώ) και λειτουργικό κέρδος 15 εκατ στερλίνες (16,6 εκατ ευρώ) σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου μήνα.

Eκπρόσωπος των αδελφών Μπάρκλεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Αυτό θα πει τύχη: Αγόρασε μεταχειρισμένο καναπέ για 25 δολάρια και βρήκε Rolex 250.000 δολαρίων

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal