«Απολογία» Τραμπ μέσω Twitter, αλλά και ραντεβού με Ερντογάν για τις 13 Νοεμβρίου στο Λευκό Οίκο

File photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA, TATYANA ZENKOVICH




Με ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter η οποία μάλιστα  απαντούσε σε επικρίσεις για το “πράσινο φως” που έδωσε για στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, έγινε γνωστό ότι η συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν ορίστηκε για τις 13 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση της συνάντησης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Λευκό Οίκο, πραγματοποιείται ελάχιστες ώρες μετά τις προειδοποιήσεις έναντι της Τουρκίας – προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη “εκτός ορίων” δραστηριότητα της Άγκυρας στη Συρία.

Στο tweet ο Τραμπ υπενθυμίζει πόσο μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ είναι η Τουρκία, ότι είναι σημαντικό μέλος στο ΝΑΤΟ και ότι, πέραν των άλλων βοήθησε πολύ στο να σωθούν ζωές στο Ιντλίμπ της Συρίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • «Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα κατασκευάζουν το δομικό πλαίσιο χάλυβα για το F-35 Fighter Jet. Επίσης με βοήθησαν να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Idlib, και να επιστρέψει, σε πολύ καλή υγεία, κατόπιν αιτήματός μου, ο πάστορας Μπράνσον, ο οποίος είχε παραμείνει φυλακισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα.. Θυμηθείτε επίσης, και σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ. Έρχεται στις ΗΠΑ ως επισκέπτης μου στις 13 Νοεμβρίου.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν κι άλλα δυο tweet του Ντόναλντ Τραμπ στα οποία αναφέρει ότι “μπορεί να είμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, αλλά δεν εγκαταλείπουμε τους Κούρδους, οι οποίοι είναι εξαιρετικός λαός και υπέροχοι μαχητές”…. αναφέρει ο Τραμπ και καταλήγει: “Τους βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά/με όπλα!”

Το Πεντάγωνο περιορίζει τη δράση της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας: Τα μέτρα που έλαβε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: