Παραπήρε αέρα ο Ερντογάν και απειλεί Θεούς και δαίμονες: Επίθεση σε ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και Άσαντ

File Photo: Ο Ταγίπ Ερντογάν. EPA, SERGEI CHIRIKOV, POOL




“Μόλις πούμε θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται. Όταν έρθει η ώρα θα ανοίξουν και εκείνες οι πόρτες”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τους Σύρους, απευθυνόμενος στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις από την Ευρώπη “μυρίζουν υποκρισία”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απείλησε τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το καθεστώς Άσαντ πως αν προσπαθήσουν να αλλάξουν το όνομα των τρομοκρατικών οργανώσεων και να τους φέρουν πάλι ενώπιον τους, τότε η Τουρκία θα συνεχίσει τον δρόμο που η ίδια ξέρει.

Σε ομιλία του σε τελετή της 105ης επετείου του θεσμού του κυβερνήτη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν έχουν αξία οι δηλώσεις από την Ευρώπη που “μυρίζουν υποκρισία”. “Το τέλος της Ευρώπης θα έρθει από αυτή την ανειλικρίνειά της και τη διπλοπροσωπία της.

Ιδού το Brexit. Μόλις πούμε θα ανοίξουμε τις πόρτες εξάπτονται. Όταν έρθει η ώρα θα ανοίξουν αυτές οι πόρτες. Άντε να δούμε, φιλοξενείστε κι εσείς εκατοντάδες χιλιάδες. Για να δούμε πώς θα τα καταφέρετε κι εσείς”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παρέλυσαν τις τρομοκρατικές οργανώσεις κατεβαίνοντας στις σπηλιές τους, δεν έδωσαν ευκαιρία στους τρομοκράτες ούτε στο εσωτερικό. “Δεν έχουμε πρόβλημα με τους αδελφούς μας Κούρδους στη Συρία και την Τουρκία. Το δικό μας πρόβλημα είναι με τις ίδιες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είδαμε ότι η στρατιωτική επιλογή ήταν η τελευταία μας λύση. Η διαδικασία μας έφερε εδώ. Αν δεν τηρούνται οι υποσχέσεις εφαρμόζουμε τα σχέδιά μας μόνοι μας”, ανέφερε.

Τους θλίβει, είπε, μόνο ένα πράγμα, το ότι μεγάλες χώρες τοποθετούνται υπέρ των τρομοκρατών και τους βάζουν να κάθονται στα τραπέζια τους. “Όταν εσείς παίρνετε απέναντί σας τους τρομοκράτες γίνεται αγώνας κατά της τρομοκρατίας; Τις επιβραβεύεται, τους κακομαθαίνετε, τους ενθαρρύνετε”, υποστήριξε.

Όταν υπάρξει ασφάλεια στη ζώνη που θα δημιουργηθεί κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, τότε θα διασφαλίσουν την επιστροφή 1 με 2 εκατομμυρίων προσφύγων εκεί, είπε, προσθέτοντας πως γνωρίζουν πως η πραγματική λύση είναι η η δημιουργία συντάγματος με τη συμμετοχή όλων των πλευρών και η ανάδειξη νέας διοίκησης με ελεύθερες εκλογές. Γι αυτό και η συνάντηση της Γενεύης είναι πολύ σημαντική, ανέφερε.

“Όποιος προσπαθήσει να σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία να γνωρίζει ότι θα τον εκθέσουμε ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος, πληρώνουμε το μεγαλύτερο τίμημα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία έγιναν για τον τερματισμό της ύπαρξης του PKK/YPG και Νταές (τζιχαντιστές) στα εδάφη της Συρίας.

“Είτε είναι οι ΗΠΑ, είτε η Ρωσία, είτε το καθεστώς Άσαντ είτε άλλη δύναμη. Αν προσπαθήσουν να αλλάξουν το όνομά οποιασδήποτε μονάδας των τρομοκρατικών οργανώσεων και να τις φέρουν μπροστά μας δεν θα διστάσουμε ποτέ να συνεχίσουμε τον δρόμο που εμείς γνωρίζουμε”, ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Συμφώνησαν Τσαβούσογλου και Λαβρόφ ότι τώρα θα “σταθεροποιήσουν” την κατάσταση στη Συρία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: