Με τον Πάπα συναντήθηκε ο Δένδιας: Στο “μενού” μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή, διμερείς σχέσεις

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πάπα Φραγκίσκο, Βατικανό, Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019. Photo via Twitter, @GreeceMFA




Από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο Βατικανό.

Στη συνάντηση με τον Ποντίφικα, ο οποίος «αποτελεί παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες», όπως σημειώνει σε ανάρτηση στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος- Βατικανού.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε ακόμη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Έντγκαρ Πένια Πάρα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, το μεταναστευτικό, καθώς και η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα του υπουργείου στο twitter.

Ο κ. Δένδιας συνάντησε τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ, στο Βατικανό, όπου συζητήθηκαν τα διμερή και περιφερειακά θέματα, τα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αργότερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει ομιλία στο Κολλέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Νότια Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
23/10/2019

Αρνητική η συμφωνία των Πρεσπών όμως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, δηλώνει ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: