Καταπέλτης ο Μενέντεζ για τον Τραμπ: Πρόδωσε τους συμμάχους μας, πέθαναν για εμάς…

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλου, στο ABC. Φωτογραφία via “This Week”
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πρόδωσε τους συμμάχους μας όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλου “This Week”.

“Νομίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ζει σε ένα παράλληλο, εναλλασσόμενο σύμπαν”, δήλωσε ο Δημοκρατικός νομοθέτης του Νιου Τζέρσεϋ, που σχολίαζε συνέντευξη του κ. Πομπέο στην ίδια εκπομπή.

“Αυτό που έκανε ο πρόεδρος ήταν μια προδοσία των Κούρδων, που αγωνίστηκαν και πέθαναν μαζί μας στην προσπάθεια να τερματιστεί η απειλή του ISIS”.

Ο Μενέντεζ επέκρινε έντονα την ανακοίνωση του Τραμπ στις 7 Οκτωβρίου, για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, λέγοντας ότι η απόφαση “ξεκίνησε έναν καταρράκτη αποσταθεροποιητικών και χαοτικών γεγονότων”.

Μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας κ. Jim Risch, ο κ. Μενέντεζ εισήγαγε δικομματικές νομοθετικές διατάξεις που ζητούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αφού η χώρα ξεκίνησε στρατιωτική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων αμέσως μετά την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ.

“Νομίζω ότι θα υπάρξει πραγματική απειλή εθνοκάθαρσης για τους Κούρδους”, δήλωσε ο γερουσιαστής στην εκπομπή του Τζόρτζ Στεφανόπουλου, στο ABC. “Εάν στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα, ότι θα εγκαταλείψουμε όσους έχουν αγωνιστεί παράλληλα μαζί μας, τότε άλλοι στον κόσμο, όταν τους ζητάμε να πολεμήσουν μαζί μας ή για εμάς, θα πούν, γιατί θα έπρεπε να το κάνω αυτό, όταν είσαι – όταν τελειώσεις, όταν θα με αφήσεις να πεθάνω στο πεδίο της μάχης; ”

ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 

Η εκεχειρία αποτελεί παράδοση στον Ερντογάν: Ο αντιπρόεδρος Πενς απλά σήκωσε τα χέρια ψηλά

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal