Η κυβέρνηση κερδίζει σε προανακριτική και απόδημους αλλά χάνει στο μεταναστευτικό

Εικονογράφηση: mohamed Hassan via pixabay.com




Θετική παρουσιάζεται η κοινή γνώμη απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης τις πρώτες 100 ημέρες τις διακυβέρνησής της. Σχεδόν σε όλα, εκτός από τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Στην δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που παρουσιάστηκε από το protothema.gr οι πολίτες τοποθετούνται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική κατά τομείς:

  • Στην οικονομία το 63% την επικροτεί. Ειδικότερα, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ, το 34% του ΚΚΕ, το 61% της Ελληνικής Λύσης και το 57% του ΜΕΡΑ 25.
  • Για την ψήφο των αποδήμων, το 75,9% τάσσεται υπέρ των ενεργειών που κάνει η Κυβέρνηση, ενώ η πρότασή της έχει κερδίσει και τους ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης (όπως στο ΚΙΝΑΛ με 86% αποδοχή).
  • Στην απόφαση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το 62% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί, με μόλις 24,8% να λέει το αντίθετο.
  • Στην κοινή γνώμη φαίνεται να πλειοψηφεί με 48% έναντι 25% ή αίσθηση, η άποψη, ότι υπήρξε επί ΣΥΡΙΖΑ συνωμοσία πολιτικών και προσώπων της Δικαιοσύνης για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της τότε κυβέρνησης.
  • Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από την κυβέρνηση. Το 45% δηλώνει ικανοποιημένο από τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (45%) απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο.
  • Το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό: Μόλις το 23.4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: