Αύριο στις 19:00 η αναμέτρηση Εθνικής Κύπρου με τη Ρωσία για τα προκριματικά του Euro 2020

File Photo: Στιγμιότυπο από προπόνηση Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Την προετοιμασία της για τον αγώνα με τη Ρωσία, στο πλαίσιο του 9ου προκριματικού ομίλου του EURO 2020, άρχισε η Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου στο ποδόσφαιρο, με προπόνηση που έγινε χθες το απόγευμα στο ΓΣΠ.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, οι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου με το Καζακστάν ή αγωνίστηκαν ως αλλαγή, προπονήθηκαν κανονικά ενώ οι υπόλοιποι έκαναν αποθεραπεία.

Ουσιαστικά, πριν τον αγώνα με τη Ρωσία που θα γίνει αύριο, στις 19:00, θα γίνει μια κανονική προπόνηση, αυτή που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, στις 19:00. Θα προηγηθεί στις 18:15, η συνέντευξη Τύπου του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

  • Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Καζακστάν, οι Κύπριοι διεθνείς θέλουν να δώσουν συνέχεια στα πετυχημένα αποτελέσματα, κόντρα στην Εθνική Ρωσίας, η οποία χρειάζεται απλά ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση της στην τελική φάση του EURO 2020.

Η Εθνική Ρωσίας προέρχεται από εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Σκωτίας. Σε επτά αγώνες έχει 18 βαθμούς με έξι νίκες και μια ήττα από το Βέλγιο.

Στους δέκα βαθμούς βρίσκεται η Εθνική Κύπρου με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Στον αγώνα που έγινε στη Ρωσία τον περασμένο Ιούνιο, η Ρωσία πήρε τη νίκη με 1-0.

  • Τον Κυριακάτικο αγώνα θα διαιτητεύσει ο Σέρβος Srdjan Jovanović.

Στο μεταξύ, προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται σήμερα από τις 11:00πμ μέχρι τις 17:00 στα εκδοτήρια του Σταδίου ΓΣΠ και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ημέρα του αγώνα, από τις 12:00 μεσημέρι μέχρι την ώρα έναρξης του αγώνα με τη Ρωσία.

Για διευκόλυνση των φιλάθλων, η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι για τις πιο πάνω ώρες και για τις δύο ημέρες που θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων στο Στάδιο ΓΣΠ, συνεργεία του ΚΟΑ για έκδοση κάρτας φιλάθλου θα βρίσκονται στο Στάδιο ΓΣΠ.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται εδώ: https://online.theasis.cy.net/ticketonline/cyprus/.

Εξάλλου, αύριο πριν από τον αγώνα της Εθνικής με την Ρωσία στο Στάδιο ΓΣΠ, θα τιμηθεί από την ΚΟΠ η Εθνική Ανδρών του 1997 που με προπονητή τον Σταύρο Παπαδόπουλο έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ρωσία, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου στις 29 Μαρτίου 1997.

  • Ο αγώνας αφορούσε την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998 και το γκολ για την Εθνική Κύπρου πέτυχε ο Σίνισα Γκόγκιτς στο 30ο λεπτό. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν ένα λεπτό αργότερα με τον Simutenkov.

Σε αυτό τον αγώνα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Σταύρος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε την ακόλουθη σύνθεση: Άντρο Πετρίδη, Γιώργο Θεοδότου, Πάμπο Πίττα, Σώζο Ανδρέου, Άγγελο Μισό, Νεόφυτο Λάρκου, Νίκ Παπαβασιλείου, Κώστα Μαλέκκο (86΄Βάσο Μελαναρκίτης), Γιάννο Ιωάννου (77΄Γιώτη Εγκωμίτη), Νίκο Τιμοθέου, Σίνισα Γκόγκιτς (84΄Γιάννος Οκκάς).

Στην αποστολή ήταν επίσης οι Μιχάλης Χριστοφή, Λούκας Χατζηλούκα, Χάρης Χαραλάμπους και Μάριος Πασιαλής.

Κύπρος και Ρωσία τότε συμμετείχαν στον πέμπτο όμιλο μαζί με τη Βουλγαρία, το Ισραήλ και το Λουξεμβούργο και το 1-1 στο Παραλίμνι ουσιαστικά άφησε τη Ρωσία στο δεύτερο σκαλοπάτι και ακολούθως αγωνίστηκε στα μπαράζ με την Ιταλία όπου έχασε δύο φορές και αποκλείστηκε από την τελική φάση.

ΚΥΠΕ
12/10/2019

Μεταμορφώθηκε ο Ολυμπιακός με την Βαλένθια, βρήκε τον καλό του εαυτό και πήρε την νίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: