Ανατροπή και κορυφή για Ολυμπιακό: Νίκησε τον Άρη με 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Τι κι αν βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ; Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League και σκαρφάλωσε και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αν ο Απόστολος Τερζής είχε μόνο μία, φυσιολογική αλλαγή στην ενδεκάδα του – με τον Λούκας Σάσα να επιστρέφει αντί του Αμπού Μπα – σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Λάρισα, ο Πέδρο Μαρτίνς ανακάτεψε πολύ την τράπουλα μετά και την ήττα 3-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα. Και εν τέλει ο Πορτογάλος πανηγύρισε.

Ο Έλληνας τεχνικός φάνηκε αρχικά να δικαιώνεται, όταν ο Νικολά Ντιγκινί με κεφαλιά μετά από φάουλ του Χαβιέ Ματίγια άνοιξε το σκορ μόλις στο 7′! Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, χωρίς ωστόσο να γίνονται σπουδαίες φάσεις.

Στο 33′, όμως, από σέντρα του Κώστα Τσιμίκα, ο Γιώργος Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Φαμπιάν Έμαν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Και, πέντε λεπτά αργότερα, σε φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί νίκησε τους αντιπάλους του για την ολική ανατροπή! Πλήγμα αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό η αναγκαστική αλλαγή του Ντάνιελ Ποντένσε, έστω κι αν ο αντικαταστάτης του, Χιλάλ Σουντανί σκόραρε δευτερόλεπτα αργότερα. Το γκολ του, πάντως, ορθώς ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR, καθώς ο Αλγερινός χρησιμοποίησε το χέρι του.

Η είσοδος του Ντανιέλ Μαντσίνι και η αναγκαστική αποχώρηση του Τσιμίκα έδωσαν ώθηση στον Άρη από τα δεξιά αλλά η καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους ήρθε από τα αριστερά, με τον Ζοσέ Σα να νικάει τον Ντιγκινί στο 67′. Ο Ολυμπιακός απείλησε με το άστοχο σουτ του Μασούρα έπειτα από το λάθος του Φραν Βέλεθ δέκα λεπτά αργότερα ενώ στη συνέχεια κατάφερε να απορροφήσει εύκολα την πίεση των γηπεδούχων, κρατώντας το υπέρ του 2-1 και επιστρέφοντας στην κορυφή της Super League.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Γκάμα, Κόρχουτ, Σούντγκρεν, Τόνσο – Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Γκιγιέρμε, Σα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (75′ Μαρτίνς), Ντιγκινί (84′ Τόνσο), Ιντέγε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας (57′ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (38′ Σουντανί), Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (83′ Γκερέρο).

Δηλώσεις Μαρτίνς

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και την επιστροφή της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: “Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παλεύει και αξίζει πάρα πολλά. Επίσης σήμερα απέδειξε ότι μπορεί να παλεύει και να τα καταφέρει, απέναντι σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα και κόντρα σε μία καλή ομάδα”.

Και συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους… γερόλυκους Αβράαμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη, που κλήθηκαν να τα φέρουν εις πέρας σε ένα δύσκολο παιχνίδι: “Αυτό το αποτέλεσμα το αφιερώνουμε στους ποδοσφαιριστές μας. Καμία κούραση δεν υπάρχει. Ο Αβραάμ είναι ένας παίκτης που αποδεικνύει ότι είναι εδώ για να βοηθήσει, όπως και ο Τοροσίδης, ο οποίος είναι σταθερός”.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τερζής στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του. “Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, συνεχίζουμε”, είπε ο Έλληνας τεχνικός του Άρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις ο ΟΦΗ: Νίκησε 4-1 τον Πανιώνιο με ανατροπή

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: