Τραγωδία σε σχολείο της Λιβερίας: 27 παιδιά κάηκαν σε πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος

Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε σχολείο, σύμφωνα με την αστυνομία, Πέινσβιλ Σίτι, Λιβερία, Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019. Photo via Twitter




Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 27 παιδιά σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισλαμικό σχολείο στη Λιβερία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας σήμερα Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου.

  • «Τα παιδιά μελετούσαν το Κοράνι όταν ξέσπασε η φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μόουζες Κάρτερ. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ίδιος είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 30 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναθεωρώντας στη συνέχεια τον απολογισμό σε 27 νεκρούς. Δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Κάρτερ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών είναι 26 μαθητές και δύο δάσκαλοι.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες σε προάστιο  της πρωτεύουσας Μονρόβια, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Γουεά.

Οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των παιδιών που πέθαναν χθες βράδυ στο Πέινσβιλ Σίτι», δήλωσε ο Γουεά. «Είναι μια δύσκολη ώρα για τις οικογένειες των θυμάτων και για όλους στη Λιβερία».

Σύμφωνα με τον Σόλο Κελγκμπέ, εκπρόσωπο του Γουεά, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας «είπαν στον πρόεδρο ότι υπήρχαν 28 θύματα». «Τα θύματα είναι ηλικίας 10 έως 20 ετών. Υπάρχουν μόνο δύο ενήλικες, δύο δάσκαλοι,» δήλωσε νωρίτερα ο Κελγκμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters, AFP

Φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν 29 πτώματα μέσα σε πάνω από 100 πλαστικές σακούλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: