Εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου: Δεν υπάρχουν θύματα

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την έκρηξη στα κατεχόμενα. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σειρά εκρήξεων σημειώθηκαν σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα γύρω στις 2 το πρωί σήμερα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εκρήξεις  σημειώθηκαν σε περιοχή κοντά στο Ξενοδοχείο “Ακαπούλκο”.

Η κατοχική παράνομη “αστυνομία” σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξεκίνησε γύρω στις 1.30πμ. Ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και αν δουν ο,τιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις κατοχικές «αρχές».

Στην περιοχή μετέβησαν ο παράνομος ψευτο-“πρόεδρος” Μουσταφά Ακιντζί,  ο παράνομος ψευτο-“πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ και ο παράνομος ψευτο-«υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται “γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί”.

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της  πυρκαγιάς αλλά και των εκρήξεων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα σημειώθηκαν λίγο πριν τις 2 το πρωί σήμερα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο Ξενοδοχείο «Ακαπούλκο» στον Άγιο Επίκτητο, μεταδίδει το ΚΥΠΕ και γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Στην περιοχή μετέβησαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί,  ο παράνομος ψευτο-«πρωθυπουργός» Τατάρ και ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ υπάρχουν αναφορές για μικρούς τραυματισμούς από θραύσματα.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ξέσπασε πυρκαγιά της οποίας ακολούθησαν εκρήξεις. Το κύμα τους έφθανε ακόμα και τα 250 μέτρα από το έδαφος.

Ως αποτέλεσμα, διατάχθηκε, πέραν από το ξενοδοχείο, η εκκένωση και του κατεχόμενου χωριού Κλεπίνη, ενώ από το πρωί οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Μόνο λόγια ο Ακιντζί: Για το Κυπριακό απαιτείται, λέει, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: