Μόνο λόγια ο Ακιντζί: Για το Κυπριακό απαιτείται, λέει, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα

File Photo: Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Photo via Twitter, @MustafaAkinci_1




Για την κατάληξη του πολυδιάστατου Κυπριακού ζητήματος απαιτείται πραγματική πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι το κυπριακό πρόβλημα έχει διαφορετικές διαστάσεις και συζητήθηκαν σε κοινοτικό, διακοινοτικό, εθνικό και διεθνές πλαίσιο.

  • “Γι’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους επίλυσης τόσο μεταξύ μας όσο και με την ελληνοκυπριακή κοινότητα, καθώς και με την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη και με τη διεθνή κοινότητα εν γένει” είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα χρόνια εργασίας έχουν δημιουργήσει μια σοβαρή συσσώρευση αρχών και εγγράφων και ότι είναι απαραίτητη μια πραγματική βούληση και αποφασιστικότητα ώστε να υπάρχει κατάληξη σε ένα συμπέρασμα που να βασίζεται σε αυτά.

  • Κατά τον κ. Ακιντζί, “κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ότι θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτή τη θέληση εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού όπως κάναμε από την αρχή της διαδικασίας. Σε αυτή τη διαδικασία, η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη του λαού μας θα είναι ο πιο αναγκαίος και αποφασιστικός παράγοντας “.

 

Νέα παράταση στην ολοκλήρωση της έρευνας για το περιστατικό με τη μαντήλα στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: