Αισχροκέρδεια από ανταγωνιστές της Thomas Cook: Διπλασιασμός τιμών μέσα σε λίγες ώρες

Φωτογραφία από tweet που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, στο οποίο εμφανίζεται η άνοδος στις τιμές, μέσα σε λίγες ώρες.




Μόλις λίγες ώρες μετά την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού της Thomas Cook, ανταγωνίστριες εταιρείες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την  κατάσταση στην αγορά και ανέβασαν μέχρι και στο διπλάσιο τις τιμές των πακέτων τους.

Χιλιάδες Βρετανοί, που είχαν σχεδιάσει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με την Thomas Cook, όπως ήταν φυσικό, αναζήτησαν άλλους tour operators μετά την χρεοκοπία της εταιρίας. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι οι  τιμές είχαν διπλασιαστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Αρκετοί από αυτούς κατήγγειλαν ότι  όταν επέλεξαν να κλείσουν διακοπές με τους δύο κύριους ανταγωνιστές της Thomas Cook, την Jet 2 και την TUI είδαν πως οι τιμές είχαν εκτοξευτεί στα ύψη.

Αμέσως δημιουργήθηκε σάλος με αποτέλεσμα εκπρόσωπος της Jet2 να δηλώσει ότι “οι τιμές βασίζονται στη ζήτηση”, κάτι που σημαίνει πως διαψεύδεται ο διπλασιασμός στις τιμές. Η TUI δεν έχει ακόμη απαντήσει.

  • Γεγονός είναι πάντως ότι οι μετοχές της Jet2 σημείωσαν αύξηση 6,2% και της TUI 7%,  αφού οι επενδυτές προεξοφλούν πως θα ωφεληθεί από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Το Twitter πλημμύρισε από καταγγελίες Βρετανών που βρέθηκαν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η Daily Mail δημοσίευσε κατάλογο με τιμές των άλλων tour operators μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook:

Μία εβδομάδα στην Κύπρο για τετραμελή οικογένεια με την TUI από 1.240 λίρες πριν την κατάρρευση της Thomas Cook, αυξήθηκε σε 1.297 λίρες. Επτά νύχτες στο Sorrento της Ιταλίας με την Jet 2 κόστιζαν αρχικά 788 λιρες και μέσα σε λίγες ώρες η τιμή άλλαξε σε 824 λίρες. Το ίδιο συνέβη και με το κόστος πτήσης από το Μάντσεστερ στην Τενερίφη, που νωρίς το πρωί, πριν το «κανόνι» της Thomas Cook ήταν 442 λίρες και μέχρι το μεσημέρι εκτοξεύτηκε στις 808 λίρες! Πτήση επιστροφής από το Μπράντφορντ στο Λανζαρότε (Κανάρια νησιά) με την Jet 2 είχε κόστος 164 λίρες το πρωί και το μεσημέρι η τιμή άλλαξε στις 197 λίρες.

Επιχείρηση επαναπατρισμού στη Βρετανία: Αναμένονται 135.300 άτομα σε 13 ημέρες

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: