Το τρομερό δίδυμο της Ευρώπης είναι η Βρετανία και η Ιταλία μετά την “πτώση” του ΣΥΡΙΖΑ

File Photo: Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι. EPA, GIUSEPPE LAMI




Η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία είναι πλέον το τρομερό δίδυμο της Ευρώπης και πλέον, σε αντίθεση με το παρελθόν, η πολιτική σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη σύγκλιση, αναφέρει ο Martin Kettle στην εφημερίδα, Guardian.

Πολιτικά η Βρετανία μοιάζει όλο και περισσότερο με την Ιταλία καθώς καθίσταται όλο και δυσκολότερη η διακυβέρνησή της ενώ δεν προσδιορίζει τα υποβόσκοντα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματά της. επιπλέον, όπως η Ιταλία έτσι και η Βρετανία φαίνεται να οδεύει σταθερά προς τα δεξιά υπό επιδέξιους λαϊκιστές ηγέτες τους οποίους οι πολιτικοί θεσμοί φαίνονται ανίκανοι να ελέγξουν.

Μετά την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η Ιταλία και η Βρετανία του Brexit αποτελούν τις πιο άμεσες προκλήσεις για τα θεμέλια της Ε.Ε. σε νομικό, δημοσιονομικό τομέα καθώς και σε αυτόν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φυσικά, οι ακριβείς παραλληλισμοί μεταξύ Ιταλίας και Βρετανίας ή Σαλβίνι και Τζόνσον δεν πρέπει να προχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό καθώς παραμένουν βαθιές διαφορές μεταξύ των δύο κρατών.

Ωστόσο, η δεξιά τους κατεύθυνση, η ανησυχία τους για να κερδίσουν ψήφους στη δεξιά και όχι στο κέντρο και η επιδεξιότητά τους στην προεκλογική εκστρατεία στην ψηφιακή εποχή έχουν την ίδια βάση. Όσοι έχουν υποστηρίξει για πολλά χρόνια την άποψη ότι Μ.Βρετανία πρέπει να γίνει περισσότερο Γερμανία ή Σουηδία πρέπει να ξυπνήσουν και να δουν τι συμβαίνει.

Η Ιταλία και η Βρετανία, ένα απίθανο πολιτικό δίδυμο αν ποτέ υπήρξε ως τέτοιο, έχουν μετατραπεί στο τρομερό δίδυμο της Ευρώπης.

Τίτλος του κειμένου: Britain and Italy are now the terrible twins of Europe

“Διεθνή κρίση” οι πυρκαγιές στη Βραζιλία και θα τεθεί επί τάπητος στην G7 δήλωσε ο Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: