Η επίσκεψη στη Μέρκελ έφερε επίσπευση της άρσης των capital controls από τον Μητσοτάκη

File Photo: Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά από το βήμα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. AΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προσωπικά δεδομένα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, από την 1η Σεπτεμβρίου τα capital controls, αποτελούν παρελθόν.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέτρο που έχει ανακοινωθεί στις προγραμματικές δηλώσεις και υλοποιείται πιο σύντομα από το χρόνο που είχε προβλεφθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλειας και επισήμανε ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για την περιπέτεια που οδήγησε τη χώρα.

Όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «το πρώτο εξάμηνο του 2015 προκάλεσε τη φυγή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ με αποκορύφωμα τον Ιούνιο το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάληψη μετρητών. Οι εκλογές αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη και στο τραπεζικό μας σύστημα».

Να σημειωθεί ότι η επίσπευση οφείλεται στο γεγονός ότι θα επισκεφθεί την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και θέλει να την πείσει ότι όλα πάνε εξαιρετικά στην οικονομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων ετών, δήλωσε ο Πέτσας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: