Ταλαιπωρείται και πάλι η Βενεζουέλα: Νέο μπλακ άουτ στο Καράκας και σε επαρχίες της χώρας

File Photo: Άποψη δρόμου που φωτίζεται από το φως των διερχόμενων οχημάτων κατά τη διάρκεια μπλακ άουτ στο Καράκας, Βενεζουέλα. EPA, RAYNER PENA




Στο σκοτάδι βυθίστηκαν για μία ακόμα φορά πολλές συνοικίες στο Καράκας στη Βενεζουέλα, λιγότερο από ένα μήνα από το τεράστιο μπλακ άουτ που έπληξε όλη τη χώρα.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν επίσης σε πολλές περιοχές της επαρχίας. Το απόγευμα το ρεύμα είχε επανέλθει στο Τσακάο, μια συνοικία της πρωτεύουσας όπου στεγάζονται πολλά γραφεία και εμπορικά καταστήματα, όχι όμως και σε άλλες γειτονιές, σύμφωνα με τους χρήστες του Twitter.

  • Η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Corpoelec έκανε λόγο για μια “δυσλειτουργία”, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. “Και όλα αυτά επειδή δεν συντηρείται το δίκτυο. Όπως ένα αυτοκίνητο που δεν του κάνουν σέρβις”, σχολίασε ένας κάτοικος της πρωτεύουσας, ο Ουίλιαμ Περόσο.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην επαρχία και μπορεί να κρατήσουν από μερικά λεπτά μέχρι και πολλές ώρες.

  • Τον περασμένο μήνα, στις 22 και 23 Ιουλίου, το Καράκας, μια πόλη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, και οι 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Τον Μάρτιο δύο άλλα γενικά μπλακ άουτ βύθισαν στο χάος τη Βενεζουέλα για πολλές ημέρες.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αποδίδει αυτές τις βλάβες σε “τρομοκρατικές επιθέσεις” που σχεδιάζονται από την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ εναντίον του υδροηλεκτρικού σταθμού του Γκούρι, από τον οποίο παράγεται το 80% του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Επανένταξη Ρωσίας στην ομάδα G7 πρότεινε ο Τραμπ: Στις πιο αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: