Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και κράτησε στο μηδέν τον Αγιαξ, και παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης

Πανό των οπαδών του ΑΠοΕΛ με αναφορά στην ελληνική σημαία που κρατούσε ο ποδοσφαιριστής Μερκής σε αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος




Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League έμεινε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Κύπρο για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Το 0-0, απέναντι στον Άγιαξ, δίνει ελπίδες στον ΑΠΟΕΛ που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το θαύμα. Ο Αίαντας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαζραουί στο 80′.

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε ο Άγιαξ στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χανγκ έκλεισε τον ΑΠΟΕΛ στο 1/3 του γηπέδου, πίεσε ασφυκτικά και χρειάστηκε η ψυχραιμία και η ικανότητα του Μπέλετς, ώστε οι γαλαζοκίτρινοι να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης στο οποίο ο Άγιαξ είχε συνεχώς στην κατοχή του την μπάλα ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και με πρωταγωνιστή τον Τάαμαρι έκανε αισθητή την παρουσία του στην επίθεση. Ο Ιορδανός έκανε άνω – κάτω σε 2-3 περιπτώσεις την άμυνα των Ολλανδών και στο 30’ «άγγιξε» το γκολ. Τάαμαρι και Μπέζιακ αντάλλαξαν ωραία την μπάλα και ο πρώτος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του με το «μυτάκι» του ποδιού την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ονάνα.

«Έλιωσε» τον Άγιαξ, ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Εάν δεν γνώριζε κανείς ποια από τις δύο ομάδες είναι το μεγαθήριο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα απαντούσε «ΑΠΟΕΛ». Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν συγκλονιστικοί, υπερίσχυσαν σε όλους τους τομείς και για 35’ «πυροβολούσαν» την εστία του Άγιαξ ψάχνοντας το γκολ. Στο 52’ ο Λούκας Σόουζα από πλάγια θέση έκανε το σουτ ο Ονάνα έδιωξε ασταθώς και προ της γραμμής τέρματος οι παίκτες του Άγιαξ έδιωξαν σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτιτς έκανε την σέντρα ο Πάβλοβιτς έκανε τη γυριστή κεφαλιά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Άγιαξ. Στο 60’ ο Τάαμαρι έχασε νέα κραυγαλέα ευκαιρία, όταν μετά από μπέρδεμα στην περιοχή βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ και του Α’γιαξ, Λευκωσία 20 Οκτωβρίου 2019. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ έχοντας την συμπαράσταση 15.000 (14.224 τα εισιτήρια) φίλων του συνέχισε να δείχνει τα «δόντια» του στον Άγιαξ και στο 70’ η «βολίδα» του Σόουζα ανάγκασε τον Ονάνα σε νέα εκπληκτική απόκρουση. Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ ανάγκασε τους Ολλανδούς σε πολλά φάουλ για να σταματήσουν τον ρυθμό του ΑΠΟΕΛ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 80’ ο Μαζραουί να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαοζίνιο (82 Βιντιγκάλ), Μερκής, Ιωάννου, Γκέντσογλου, Σόουζα, Μάτιτς, Τάαμαρι, Μπέζιακ (68′ Γιάκολις), Πάβλοβιτς (68′ Χαλένιους).

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χανγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπεκ, Νέρες (72′ Χούντελαρ), Τάντιτς, Μαζραουί, Μπλιντ, Μαρίν (62′ Ντεστ), Μαρτίνεθ, Ζίγιεκ.

— Η Μπριζ έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους, καθώς νίκησε εκτός έδρας με 1-0 την ΛΑΣΚ Λιντς. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Βανάκεν στο 10′ με πέναλτι.

Στο τελευταίο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η Σλάβια Πράγας έφυγε με το διπλό από την Ρουμανία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Κλουζ. Στο 28′ ο Μασοπούστ σημείωσε το τέρμα που χώρισε τις δύο ομάδες.

ΛΑΣΚ Λιντς (Αυστρία)-Μπριζ (Βέλγιο) 0-1

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Άγιαξ (Ολλανδία) 0-0

Κλουζ (Ρουμανία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-1

Τετάρτη 21.08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Κράσνονταρ (Ρωσία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Αποφασισμένη να πατάξει τη βία σε αθλητικούς χώρους η ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: