File Photo: Ο υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανταλλάσσει χειραψία με παίκτες και τον προπονητή της Εθνικής ομάδας ανδρών Δημήτρη Ανδρεόπουλο (Α), κατά την διάρκεια προπόνησης στο κλειστό γήπεδο Μ. Μερκούρη Ρέντη, Αθήνα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία σύσκεψη, αυτή τη φορά με οικοδεσπότη τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και του συμβούλου του υπουργείου Γιάννη Αναστασάκου, του Νίκου Πετρόπουλου από την Υποδιεύθυνση αθλητικής βίας και του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Τα τρία συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο του δόγματος της μηδενικής ανοχής και της κυβερνητικής πολιτικής για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και πάταξης της βίας ως προτεραιότητα, εξέτασαν περαιτέρω τους τρόπους που άμεσα θα βελτιώσουν την κατάσταση στους αθλητικούς χώρους. Με ενεργοποίηση κείμενων διατάξεων, νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλες συντονισμένες δράσεις, ώστε πάρα πολύ σύντομα να υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

  • Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

«Είχαμε τη δυνατότητα μιας συνάντησης συνεργασίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα τα οποία αφορούν στην αθλητική βία, αλλά κυρίως στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στο μέσο Έλληνα πολίτη. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία γνωρίζουμε, που εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η παθογένεια στο χώρο του αθλητισμού και βεβαίως δημιουργούν πολλά ερωτηματικά σε ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε σε μια κατεύθυνση αντιμετώπισης όλων αυτών των φαινομένων, τα οποία αφενός μεν δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, αλλά και από την άλλη πλευρά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης δράσης, της άμεσης ανάληψης συγκεκριμένων μέτρων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη όλα αυτά τα οποία έχουν πληγώσει και τον ελληνικό αθλητισμό να τα αντιμετωπίσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, δίνοντας ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

  • Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου

«Είχαμε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Αθλητισμού ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, όπου ανταλλάξαμε απόψεις και πήραμε αποφάσεις ως προς την υλοποίηση διαφόρων μέτρω,ν τα οποία θα αποσκοπούν στην ομαλή διεξαγωγή του έτσι ώστε η ελληνική οικογένεια να μπορεί να απολαμβάνει τα αθλητικά γεγονότα σε ένα περιβάλλον, ασφάλειας».

  • Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

«Με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Τσιάρα αλλά και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη του κ. Οικονόμου εργαστήκαμε για δεύτερη φορά πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης της βίας αλλά και της ασφάλειας των πολιτών μέσα και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι μια υπόθεση που μας απασχολεί. Είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου μας, αλλά πολύ ψηλά και στην ατζέντα της κυβέρνησης. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι τόσο εμείς ως κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να πατάξουμε όλα αυτά τα φαινόμενα βίας που είδαμε το προηγούμενο διάστημα να εξελίσσονται στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και γύρω από αυτούς. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που βεβαίως έχει κοινωνικές διαστάσεις, αλλά κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν το αντιμετωπίσεις. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό.

Γι’ αυτό το λόγο θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τους δύο εξαιρετικούς συναδέλφους αφενός και να επισημάνω ότι θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Super league 1 και Super league 2, με τα θεσμικά όργανα των δημοσιογράφων αλλά και με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ. Η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους. Είναι στοίχημα, να καταφέρουμε να επιστρέψουν οι οικογένειες στις κερκίδες, είναι στοίχημα να παραδώσουμε τις κερκίδες στις οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα αθλήματα. Είναι υπόθεση όλων μας και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/08/2019

Πρωτάθλημα Super League: Αλλαγές στο πρόγραμμα των πρώτων δύο αγωνιστικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: