Η νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ θα μας …απασχολήσει: Η επίθεση του Ρόμπερτ Μενέντεζ

File Photo: Η Πρέσβειρα Κέλι Κραφτ δίπλα στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ακόμη μία Αμερικανίδα διπλωμάτης αναμένεται να συνδέσει το όνομά της με την Κύπρο. Πρόκειται για την Κέλι Νάιτ-Κραφτ. Την περασμένη Τετάρτη, η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό της στη θέση της Μονίμου Αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

  • Η 57χρονη τέως πρέσβης στον Καναδά θα αντικαταστήσει τη Νίκι Χέιλι, η οποία είχε παραιτηθεί τον Οκτώβριο του 2018.

Η κ. Κραφτ θα διαχειριστεί από πλευράς Ουάσινγκτον το θέμα της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιανουάριο όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει τις δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα (αποστολή Καλών Υπηρεσιών και ανανέωση θητείας ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της με 56 ψήφους υπέρ έναντι 34 κατά. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας επικρίθηκε κυρίως για τις απόψεις της όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή.

  • Από το 2016 είναι παντρεμένη με τον μεγιστάνα των ανθρακωρυχείων Τζο Κραφτ και το ζευγάρι θεωρείται από τους σημαντικότερους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ υποστήριξε ότι είναι «ακατάλληλη γι’ αυτή τη θέση επειδή στερείται της αναγκαίας εμπειρίας να υπερασπιστεί τις αμερικανικές αξίες και την εθνική ασφάλεια» και «ήταν απρόθυμη να πείσει τη Γερουσία ότι θα διαχωρίσει πλήρως τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της από τα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειάς της».

Όταν ο κ. Μενέντεζ ρώτησε την κ. Κραφτ αν συμφωνεί με τα «αποτροπιαστικά σχόλια που κάνει συνεχώς ο Πρόεδρος Τραμπ για κράτη-μέλη του ΟΗΕ», απάντησε ως εξής: «Ο Πρόεδρος έχει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας».

ΠΑΝ. ΠΑΝ., ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Το κυνηγητό εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ καθοδηγείται από ποιούς άραγε;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: