Το κυνηγητό εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ καθοδηγείται από ποιούς άραγε;

File photo: Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενένετζ αγορεύει στη Γερουσία. Φωτογραφία via NBC News TV




Ο αγαπητός πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήρια του στη ρωσική πρεσβεία βάλλοντας εναντίον του φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Εκτός του κ. Ομήρου, τον Αμερικανό νομοθέτη κτυπούν αλύπητα ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ, και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Να τους χαιρόμαστε…

Θα θυμίσω στον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής ότι ο ισλαμιστής ηγέτης της κατοχική δύναμης χαρακτήρισε τον κ. Μενέντεζ «εχθρό της Τουρκίας». Τίτλος τιμής για τον γερουσιαστή… Τον ρώτησα πως αισθάνθηκε μετά την τουρκική επίθεση και αφιερώνω την απάντησή του στον κ. Ομήρου.

Απάντησε ότι ως θέση αρχής θεωρεί ότι διακρίνεται από αυτούς που αντιτίθενται στα σχέδια του. Εξήγησε ότι αυτό που επιζητεί είναι η ειρήνη και η ευημερία για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και πρόσθεσε:

«Αλλά όταν η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του δικού της λαού, όταν η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και όταν η Τουρκία διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και όταν συνεχίζει να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τελικά κάνει το πιο αδιανόητο πράγμα με την αγορά αλλά και την παραλαβή του S-400, τότε τα πράγματα είναι περισσότερο από απλώς χλωμά. Και δεν έχει ενεργήσει ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά αντίθετα από ό,τι πρεσβεύει το ΝΑΤΟ. Και έτσι υπάρχουν συνέπειες γι’ αυτό. Και αν ο πρόεδρος Ερντογάν σκέφτεται ότι οι συνέπειες γι’ αυτό με κάνουν αντίπαλο του κράτους του, τότε ας είναι έτσι. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αποδεχθώ αυτό το όνομα» (εννοεί τη φράση του Ερντογάν ότι ο γερουσιαστής “είναι εχθρός της Τουρκίας”).

Το κυνηγητό εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ καθοδηγείται από ποιούς άραγε; Σημειώνω ότι με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν απαγορεύεται η είσοδος στον φιλέλληνα γερουσιαστή στη Ρωσία.

Αυτό μόνο και αν χρειαστεί θα επανέλθω…

Μιχάλης Ιγνατίου

Ο Γιάνης και ο Μπόρις: Βίοι παράλληλοι; Η απερισκεψία φέρνει ενίοτε και καταστροφή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: