Η Κύπρος στηρίζει το έργο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας: Συνάντηση με Νίκο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ ΚΥΠΕ




Η κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά το πολιτιστικό κέντρο που δημιουργείται στο Γέρι για τους επαναπατρισθέντες Κύπριους από την Αφρική, εξήγγειλε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο Προεδρικό μέγαρο. Την εξαγγελία ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε πάντοτε στην Κύπρο τον Πατριάρχη, ανέφερε ο κ. Φωτίου, λέγοντας ότι επιτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο σε μια δύσκολη περιοχή, το οποίο η κυβέρνησης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζουν.

«Όπως του έχει εξαγγείλει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας η κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά και το μεγάλο πολιτιστικό κέντρο που δημιουργείται αυτή τη στιγμή στο Γέρι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει τις χιλιάδες επαναπατρισθέντες  Κύπριους από την Αφρική, οι οποίοι ανέρχονται στις 35 χιλιάδες μέχρι σήμερα. Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτό το πολιτιστικό κέντρο και η στήριξη της κυβέρνησης, όπως σας ανέφερε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι σημαντικό», είπε.

«Όπως ποικιλοτρόπως στηρίζουμε και το Πατριαρχείο και τις εκκλησίες που λειτουργούν σε πολύ δύσκολες περιοχές. Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και την αγάπη σας» σημείωσε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Όταν έρχομαι στην Κύπρο αισθάνομαι έναν χώρο δικό μου, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής «που όμως όπου και να βρεθώ αγωνίζομαι για τα δίκαια της Κύπρου. Μάλιστα, Μεγάλη Παρασκευή διακήρυξα ότι το καμπαναριό πάνω στο Γέρι που ετοιμάζουμε θα διακηρύσσει ότι η ορθοδοξία και ο ελληνισμός θα ζούνε στην αιωνιότητα».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανέφερε ότι χτες έγινε στην Κύπρο το συνέδριο της νεολαίας, των παιδιών της Μέσης Ανατολής, από Αίγυπτο, Ιεροσόλυμα, Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιορδανία, Συρία. «Όλα τα παιδιά, περίπου 160, κάναμε την λειτουργία και διακηρύξαμε ότι η νεολαία είναι η ελπίδα του κόσμου, η ελπίδα της Μέσης Ανατολής και τους είπα να φυλάξουν μέσα στην καρδιά τους την αγωνιστικότητα διότι για τα δίκαια που αγωνιζόμαστε, για την δίωξη των Χριστιανών, πάντα εμείς θα μείνουμε σταθεροί στα μετερίζια».

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε, τον ενημέρωσε για το ιεραποστολικό έργο του σε 54 κράτη σε ολόκληρη την Αφρική με τις εκατοντάδες σχολεία και νοσοκομεία για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου για την μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου των αποδήμων στην Αίγυπτο.

«Θέλω να σας παρακαλέσω να ξέρετε ότι η Αίγυπτος είναι μια φιλική χώρα, που αγαπάει την Κύπρο μας», δήλωσε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, λέγοντας ότι σε αυτό συμβάλει πάρα πολύ με αυτές τις εκδηλώσεις ο Επίτροπος Προεδρίας τον οποίο «ως πνευματικός πατέρας των φτωχών και απόδημων ανθρώπων» θέλησε να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλησε επίσης να χαιρετίσει «τον κυπριακό ελληνικό λαό, να τους ευχηθώ καλή δύναμη από τον Σεπτέμβριο, αγωνιστικές να είναι οι μέρες μας και να ξέρετε πάντα ότι έχουμε δύναμη μέσα στις καρδιές μας και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Φεύγω πιο δυνατός αύριο, είπε, για να ξεκινήσει περιοδεία σε Μπουρούντι, Ρουάντα, Τανζανία, Αιθιοπία, Τύνιδα.

ΚΥΠΕ

Η Μέση Ανατολή είναι ορθόδοξη, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: