Η Μέση Ανατολή είναι ορθόδοξη, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. ΚΥΠΕ Ν. ΚΑΤΣΙΚΑΣ




Τον επικείμενο Δεκέμβριο πραγματοποιείται στην Αίγυπτο συνάντηση των Προκαθήμενων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια της οποίας θα διατρανωθεί η θέση πως η Μέση Ανατολή είναι όντως Ορθόδοξη, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος ο Β’, ο οποίος ευρισκόμενος στην Κύπρο, επισκέφθηκε την κατασκήνωση νέων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής, που για 9η χρονιά φιλοξενήθηκε στο θρονί του Αγίου Νικολάου της Στέγης.

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρει ότι το πρωί της Κυριακής 25 Αυγούστου, «τελέστηκε λαμπρό συλλείτουργο, στην ελληνική και αραβική γλώσσα, στο οποίο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου, Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας, Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης, Ιωάννης Ιωάννου και άλλοι κληρικοί».

Ο Μητροπολίτης Κιτίου, καλωσορίζοντας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, τον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εξήρε την «ουδόλως ευκαταφρόνητη προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε χρόνο για τη διοργάνωση αυτής της εποικοδομητικής εβδομάδας συναντήσεως ορθόδοξων νέων της Μέσης Ανατολής».

Αντιφωνώντας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, απηύθυνε λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης προς τους νέους, χωρίς να παραλείψει παράλληλα να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για αυτή την εξαιρετική, όπως είπε, πρωτοβουλία. Πρωτοβουλία, που όπως είπε, συνέλαβε, ώστε η ορθόδοξη νεολαία της Μέσης Ανατολής να συνέρχεται ετησίως και με αυτό τον τρόπο να δημιουργείται μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στα μέλη των ποιμνίων της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο την Κύπρο.

Ανακοίνωσε, καταλήγοντας, ότι κατά τον επικείμενο Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής στην Αίγυπτο, όπου «θα διατρανωθεί η θέση πως η Μέση Ανατολή είναι όντως Ορθόδοξη».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Τελευταίο αντίο στον διαπρεπή ομογενή Νίκο Μούγιαρη: Ο επικήδειος του Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: