Η ατζέντα της συνάντησης του θα έχει ο Μητσοτάκης με τη Μέρκελ στις 29 Αυγούστου

File Photo: Συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Πηγή Νέα Δημοκρατία
Την πρώτη του συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έχει την άλλη Πέμπτη στο Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης, με απώτατο στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, με την καγκελαρία να προβαίνει την Παρασκευή σε επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές στην καγκελαρία την (άλλη) Πέμπτη στις 12μμ (1 μμ ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συζητήσεις «θα επικεντρωθούν σε διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής και Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μέρκελ έχουν αναπτύξει ήδη διαπροσωπική σχέση πάντως, καθώς είχαν συναντήσεις στο περιθώριο Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όσον αφορά την καγκελάριο, στις 19 Ιουλίου είχε κάνει μια προσεκτική δήλωση. Είχε αναφέρει μεν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά είχε προσθέσει ότι όλα εξαρτώνται από τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, τα γερμανικά ΜΜΕ εκφράζονται ιδιαίτερα θετικά για την κυβέρνηση, και ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει παρουσιαστεί και σαν πρωθυπουργός «θαύμα» για τους γρήγορους ρυθμούς της. Επομένως, τονίζεται από αναλυτές ότι το κλίμα στο Βερολίνο είναι θετικό για την Αθήνα, και βοηθάει σε ένα από τα κεντρικά αιτήματα του κ. Μητσοτάκη όπως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Κατά τη συνάντηση θα τεθούν επίσης θέματα επενδύσεων γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και το προσφυγικό. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ μάλιστα, σύμβουλος της Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal