Άτυχος και στο Αμερικανικό Όπεν ο Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα από τον Ρούμπλεφ

File Photo: Ο Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς. EPA, PETER FOLEY




Το σοκ που υπέστη στο Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επαναλήφθηκε και στο Αμερικανικό Όπεν, καθώς ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, αποκλείστηκε πάλι από τον πρώτο γύρο και πάλι από αντίπαλο που είναι εκτός «τοπ 40», τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, Νο 43 στον κόσμο.

  • Έχασε το πρώτο σετ με 6-4, πήρε το δεύτερο στο τάι-μπρέικ με 7-6(5) και στη συνέχεια ηττήθηκε στα άλλα δύο με 7-6(7) και 7-5, σε ένα ματς όπου αντιμετώπισε ενοχλήσεις στη μέση, αλλά και κράμπες.

Με το «καλημέρα» της αναμέτρησης, ο Ρούμπλεφ του έσπασε το σερβίς και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να πετύχει το ίδιο κι έχασε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ επικράτησε ισορροπία κι έτσι έφτασαν στο 6-6, για να το πάρει ο Τσιτσιπάς στο τάι-μπρέικ με 7-6(5). Το ίδιο συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ.

  • Έγινε μεγάλη «μάχη», οι δύο αντίπαλοι έδειχναν ισοδύναμοι και πήγαν πάλι στο τάι-μπρέικ, όμως αυτή τη φορά ήταν ο Ρώσος που επικράτησε με 7-6(7).

Και στο τέταρτο σετ ο 21χρονος Ρώσος έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα σε κρίσιμα σημεία κι έτσι το πήρε με 7-5 και μαζί πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες. Εκεί θα συναντήσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 34χρονου Γάλλου Ζιλ Σιμόν, Νο 40, και του 26χρονου Αμερικανού Μπιορν Φραντάντζελο, Νο 117.

Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο γκραν σλαμ, στο Γουίμπλεντον, ο Τσιτσιπάς είχε χάσει 3-2 σετ και είχε αποκλειστεί στον Α’ γύρο από τον Ιταλό Τόμας Φαμπιάνο, νο 102 της παγκόσμιας κατάταξης, εκείνη την εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
27/08/2019

Ρεσιτάλ από την Εθνική Κορασίδων στο μπάσκετ: Συνέτριψε την Δανία με 89-44 στα Σκόπια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: