Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με παρακλάδι του PKK, ισχυρίζεται η Τουρκία

File Photo: Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. EPA. STR μέσω ΚΥΠΕ




Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ισχυρίστηκε ότι διαθέτει αναλυτικές πληροφορίες για μια συνάντηση στη Συρία στις αρχές του μήνα μεταξύ αξιωματούχων των Ηνωμένων Πολιτειών και ενός αριστερού μαρξιστικού οργανισμού που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική ομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Σοϊλού δήλωσε ότι η Τουρκία γνωρίζει τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), την ένοπλη ομάδα που αγωνίζεται για αυτονομία στην Τουρκία για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ομάδα» από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως γνωστό, η Τουρκία θεωρεί το YPG, την κουρδική οργάνωση η οποία αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., που αγωνίζεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ως παρακλάδι του PKK. Σύμφωνα με τουρκικές αναφορές, μαχητές του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), που η Τουρκία λέει ότι έχει σχέση με το PKK, μάχονται εδώ και πολλά χρόνια μαζί με το YPG στη Συρία.

“Πριν από λίγο καιρό, πριν από 14 ημέρες, σε ένα χώρο στη Συρία, οι Αμερικανοί συναντήθηκαν με το MLKP”, έγραψε η Χουριέτ, ότι δήλωσε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Ξέρουμε τι συζήτησαν», είπε ο Σοϊλού. “Επίσης με ποιον (συζήτησαν). Όνομα με όνομα, με ποιον (μίλησαν). Είμαστε κράτος και πρέπει να το γνωρίζουμε. Είχαν όλα τα είδη των σκοπών. Στρατιωτικούς, διπλωματικούς. ”

Να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη ζητά η Άγκυρα από τους Σύρους πρόσφυγες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: