Σταματάει το ταξίδι για την εθνική πόλο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Έχασε από την Ιταλία

File Photo: «Έκλεισε» με νίκη η εθνική Ελλάδας με 11-9 έναντι της Ρωσίας. EPA, ANTONIO BAT




Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε στον προημιτελικό με 7-6 από την Ιταλία και έχασε την ευκαιρία να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων, αλλά και ενός «εισιτηρίου» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο θα πρέπει πλέον να κερδίσει το 2020, είτε μέσω Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είτε στο προολυμπιακό τουρνουά.

  • Η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (25/7, 09:30) την Αυστραλία.

Οι διεθνείς «έβγαλαν» πολύ καλές άμυνες στο ξεκίνημα, αλλά έχασαν μία επίθεση με παίκτη παραπάνω (δεν έγινε καν σουτ) και μία κόντρα με τον Γούνα και οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ με τον Βελότο, στο πρώτο σουτ που επιχείρησαν.

  • Η εθνική είχε γενικά καλύτερη εικόνα στην πρώτη περίοδο, σκόραρε δύο φορές σε παίκτη παραπάνω με τους Φουντούλη και Γούνα, αλλά στο φινάλε του οκταλέπτου οι διεθνείς έχασαν μία ευκαιρία με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Φουντούλης χρεώθηκε αποβολή στη μετάβαση και ο Λουόνγκο σκόραρε ανενόχλητος, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια μπόρεσαν να βρουν δύο εύκολα γκολ στην κόντρα με τους Λουόνγκο και Φιγκάρι και προηγήθηκαν 4-2. Ο Γενηδουνιάς έδωσε μία λύση, πάλι σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Αργυρόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς έκανε σωστά όλη τη δουλειά παίζοντας σαν φουνταριστός, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ντελ Λούνγκο.

  • Δύο σπουδαίες αποκρούσεις του Ζερδεβά κράτησαν τη διαφορά στο ένα γκολ (4-3) ως το τέλος του ημιχρόνου, όπου οι Ιταλοί είχαν προβάδισμα, παρότι είχαν 1/5 με παίκτη παραπάνω (και το ένα γκολ ουσιαστικά σε κόντρα).

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ντι Φούλβιο να εκμεταλλεύεται κερδισμένη αποβολή και να ανεβάζει ξανά τη διαφορά στα δύο γκολ. Η ελληνική ομάδα κέρδιζε συνεχώς αποβολές, αλλά δεν εκτελούσε σωστά και αυτό έφερε εκνευρισμό.

  • Ένα τάιμ-άουτ του Θοδωρή Βλάχου βοήθησε να ηρεμήσουν οι διεθνείς και ο Γούνας μείωσε, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης πρόλαβε τον Ντελ Λούνγκο στη μάχη για ένα ριμπάουντ και κέρδισε πέναλτι από τον Ιταλό τερματοφύλακα, με τον Γενηδουνιά να ευστοχεί και να ισοφαρίζει.

Mε καλές άμυνες και ένα γκολ του Κολόμβου σε παίκτη παραπάνω, η εθνική πήρε προβάδισμα 6-5, αλλά ο Φιλιόλι «απάντησε» άμεσα μετά τη δεύτερη αποβολή του Σκουμπάκη και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στην τελευταία περίοδο.

Μία «ρουκέτα» του Ντι Φούλβιο έξω από τα 6μ. έβαλε μπροστά στο σκορ τους «σετεμπέλο», 6΄50΄΄ πριν τη λήξη, και… βραχυκύκλωσε την εθνική, η οποία είχε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ έχασε και τον Γιάννη Φουντούλη, που αποβλήθηκε με τρίτη ποινή.

  • Οι Ιταλοί έχασαν κάποιες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα, αλλά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ουσιαστικά απείλησε με ισοφάριση μόνο μία φορά, με σουτ του Γούνα σε παίκτη παραπάνω που απέκρουσε ο Ντελ Λούνγκο.

Η «γαλανόλευκη» εγκλωβίστηκε ουσιαστικά στο ίδιο της το παιχνίδι (το οποίο οι Ιταλοί παίζουν εξίσου καλά) και απώλεσε σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση στην τετράδα, και μάλιστα σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που μοιάζει πιο ανοιχτό από κάθε άλλη φορά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 2-3, 1-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Βελότο (περιφέρεια), 1-1 Φουντούλης (π.π.), 1-2 Γούνας (π.π.), 2-2 Λουόνγκο (π.π.), 3-2 Λουόνγκο (κόντρα), 4-2 Φιγκάρι (κόντρα), 4-3 Γενηδουνιάς (π.π.), 5-3 Ντι Φούλβλιο (π.π.), 5-4 Γούνας (π.π.), 5-5 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 5-6 Κολόμβος (π.π.), 6-6 Φιλιόλι (π.π.), 7-6 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 5/14 με παίκτη παραπάνω και 1/1 πέναλτι.

Η Ιταλία είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Ντι Σόμα, 6΄57΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Φιγκάρι (2΄14΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Φουντούλης (5΄16΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα)

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

Οι συνθέσεις:

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Λουόνγκο 2, Φιλιόλι 1, Ντι Σόμα, Βελότο 1, Ρεντζούτο, Ετσενίκε, Φιγκάρι 1, Μποντεγκά, Αϊκάρντι, Ντόλτσε, Νικόζια.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απευθείας στα προημιτελικά η εθνική πόλο των παίδων μετά τη νίκη επί της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: