H Mαρία Σάκκαρη πανηγύρισε την πρόκριση στην οκτάδα του Charleston Open, νίκησε 2-0 την ‘Aστρα Σάρμα [video]

FILE PHOTO: Maria Sakkari of Greece in action against Elena Rybakina of Kazakhstan during their women’s quarterfinals match at the 2024 Miami Open tennis tournament, in Miami, Florida, USA, 26 March 2024. EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Αν και η Μαρία Σάκκαρη δεν είχε σύμμαχό της το πρώτο σερβίς (58%), η αποτελεσματικότητά της στα break (4/6) που της εμφανίστηκαν έκανε τη διαφορά, δίνοντας της τη νίκη με 6-4, 6-1 επί της Άστρα Σάρμα και το εισιτήριο για προημιτελικά του Charleston Open.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλά, φτάνοντας κοντά να ξεκινήσει με love game την αναμέτρηση. Η Σάρμα, όμως, έκανε το 40-40 για να φτάσει στο πρώτο της break point στο ματς.

Η Σάκκαρη το έσβησε και με συνεχόμενους πόντους διατήρησε το πρώτο service game της. Ακολούθησαν games, τα οποία κατακτήθηκαν εύκολα από τις δύο παίκτριες, με την Ελληνίδα ν’ αποκτά ρυθμό και να πραγματοποιεί πολύ καλά χτυπήματα.

Στο 6ο game ήρθε η στιγμή για το πρώτο break point της Σάκκαρη, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο (2-4). Η χαρά του break, ωστόσο δεν κράτησε πολύ καθώς η Σάρμα στο αμέσως επόμενο game πήρε πίσω το break της Ελληνίδας. Το σκορ έγινε 4-4, με την Σάκκαρη να σερβίρει για το 5-4, ούσα σε δύσκολη θέση.

Η Ελληνίδα βρέθηκε να χάνει με 15-40, αλλά με τέσσερις σερί πόντους κράτησε το σερβίς της, στέλνοντας το… βάρος στην Σάρμα.

Σε ένα γεμάτο 10ο game η Σάκκαρη έφτασε δύο φορές σε set point, με τη δεύτερη να είναι και η… καλή για την Ελληνίδα καθώς με λάθος της Σάρμα το σετ έκλεισε (6-4) και η Νο.6 του κόσμου πήρε προβάδισμα.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο σετ. Η Σάρμα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της 28χρονης και εντός μισής ώρας η Ελληνίδα βρέθηκε ένα game μακριά από την κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Η μόνη αντίδραση που έβγαλε η Σαρμά στο σετ ήταν το love game στο 6ο game του σετ, με την Σάκκαρη στη συνέχεια να κάνει το 6-1 και να πανηγυρίζει την πρόκριση στα προημιτελικά του Charleston. Εκεί, η προσεχώς Νο.6 τενίστρια στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει την Βερόνικα Κουντερμέτοβα, η οποία νωρίτερα επικράτησε της Χαντάντ Μάια με 7-5, 6-1.

Πηγή: gazzetta.gr

 H Mαρία Σάκκαρη πανηγύρισε την πρόκριση στην οκτάδα του Charleston Open, νίκησε 2-0 την ‘Aστρα Σάρμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: