Μήνυμα Τσίπρα για την εισβολή στην Κύπρο: Μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση η επανένωση της Νήσου

Photo via Twitter, @PrimeministerGR
Δεν σταματάμε να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δύο διαδοχικά μηνύματά του στο Twitter για την επέτειο των 45 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει τα ακόλουθα:

  • «Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο, τους νεκρούς και αγνοούμενους, την παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου. Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας.
  • Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου και του συνόλου του Κυπριακού λαού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα».
  • Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ

    «Σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, 45 χρόνια από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Αττίλας”», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και προστίθεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αταλάντευτα να παλεύει για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Παλεύουμε για επανένωση του νησιού σε δικοινοτική- διζωνική ομοσπονδία με ενιαία κυριαρχία, ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.

    Παλεύουμε για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των διεθνών εγγυήσεων. Στηρίζουμε τον κυπριακό λαό, ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, και συνεργαζόμαστε στενά με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του νησιού ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Την ιστορία μας στην τουρκική εισβολή την ξέρουν ελάχιστοι, λέει ο Παύλος Τσόγκας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal