Η καταστροφική πορεία του Τραμπ: Υπονομεύει την Αμερική, βοηθά τη Ρωσία και την Τουρκία

File Photo: Ο Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, μία προβληματική κατάσταση, πρωτίστως για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πορεία του είναι καταστροφική. Ο ρατσισμός του ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν πρέπει να γελά κανείς με τη συμπεριφορά του. Αλλά όλοι να κλαίμε για το κατάντημα της υπερδύναμης.

  • Έχει υποκύψει εντελώς στη «γοητεία» του προέδρου της Τουρκίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κάποιοι αντικαθιστούν τη λέξη «γοητεία» με την λέξη «εκβιασμός». Δεν το γνωρίζω. Άλλωστε αυτά τα πράγματα δεν μένουν ποτέ κρυφά. Κάποτε θα μάθουμε τους λόγους για τους οποίους επιμένει να καλύπτει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι απίστευτα αφελής, είναι ένα «ανέκδοτο» στην πραγματικότητα. Αρνείται να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, όπως είναι υποχρεωμένος από τους αμερικανικούς νόμους. Στην πραγματικότητα παρανομεί, διότι η περίπτωση της κατοχικής δύναμης εμπίπτει στην κατηγορία των χωρών που συμμαχούν με τους εχθρούς της Αμερικής. Και ειδικά με τη Ρωσία, με την οποία υπέγραψε στρατιωτική και στρατηγική συμμαχία. Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ δεν δικαιούνται να διατηρούν τέτοιες σχέσεις με τη Μόσχα.

Ο κ. Τραμπ δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι οι λαοί δεν είναι επιχειρήσεις. Δεν δείχνει καμία ευαισθησία για τους ανθρώπους. Μόνο για τους αυταρχικούς ηγέτες.

  • Από την άλλη πλευρά, πολλοί Αμερικανοί νομοθέτες, με τις πράξεις τους, δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και για την Αμερική, και για τον κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο Τραμπ την περίπτωση του σχιζοφρενικού Ερντογάν θα πρέπει να «τραβήξει» την προσοχή και της Δικαιοσύνης.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος σύμβουλός του στα θέματα εθνικής ασφάλειας, ο Μάικ Φλιν, πληρωνόταν από την Τουρκία και είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να απαγάγει τον Ιμάμη Γκιουλέν και να τον στείλει πακέτο στην Τουρκία έναντι 15 δις. δολαρίων…

Η αμερικανική Δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει αν ο κ. Τραμπ γνώριζε για τις παράνομες δραστηριότητες του συμβούλου του. Ήξερε ότι ανέλαβε να απαγάγει ένα ξένο θρησκευτικό ηγέτη, ο οποίος αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στην πατρίδα του.

Πολλοί στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι στο τέλος Αμερικανός Πρόεδρος θα εγκρίνει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Με τη αναμενόμενη νέα επίθεση του Κογκρέσου δεν θα έχει άλλη επιλογή…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Διάβασα και το νέο κείμενο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου εναντίον του φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ναι, δεν υπάρχει σωτηρία… Ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Ελλάδα. Τουλάχιστον στην Αθήνα, και η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και η σημερινή του Κυριάκου Μητσοτάκη έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στον Αμερικανό γερουσιαστή. Όταν μίλησε πρόσφατα με τον κ. Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Μενέντεζ του είπε ότι τον περιμένει στην Ουάσιγκτον…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πατρίδα της τραγωδίας η Ελλάδα: Η σαδιστική Τρόικα και ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: