Οι ξένοι ανταποκριτές δεν ανέχονται τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Μπάμπη

File Photo: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Δεν είναι ανεκτοί οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του Μπάμπη Παπαδημητρίου για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου τονίζει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη δήλωση-επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου στη Liberation.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΑΞΤ καταγγέλλει την επίθεση του κ. Παπαδημητρίου σε βάρος των ξένων ανταποκριτών, ενώ σημειώνει ότι «αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει». Ωστόσο, όπως αναφέρει, αυτό δεν συνέβη καθώς νεώτερες δηλώσεις του συνοδεύονταν «από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, ‘’να μην είναι τόσο ευαίσθητη’’».

Στην ανακοίνωση της ΕΑΞΤ αναφέρει:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου σε βάρος των ξένων ανταποκριτών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Παπαδημητρίου σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 9 Ιουλίου, με αφορμή άρθρο της εφημερίδας Liberation, χαρακτήρισε πολλούς ξένους ανταποκριτές «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Η ΕΑΞΤ, μη θέλοντας να εμπλακεί σε παιχνίδι πολιτικών αντιπαραθέσεων, λίγες μόλις ώρες μετά τις εκλογές, αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα και να δώσει χρόνο στον βουλευτή, αλλά και συνάδελφο να ανασκευάσει.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι νεότερες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή δεν ήταν επαρκείς, αλλά περισσότερο μισή συγνώμη, που συνοδευόταν από συστάσεις στην συντάκτρια του άρθρου της Liberation, μεταξύ άλλων, «να μην είναι τόσο ευαίσθητη».

Επειδή στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, η δουλειά των ανταποκριτών ξένου τύπου έχει γίνει επανειλημμένα στόχος από τα εγχώρια πολιτικά κόμματα, χάριν επικοινωνιακής πολιτικής:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας καθώς και κάθε καλόπιστη κριτική αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας. Ωστόσο, οι ύβρεις και οι προσβλητικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση.»

Η απάντηση της ανταποκρίτριας

Ο κ. Παπαδημητρίου, επιτέθηκε στη Liberation κάνοντας λόγο για «πλέμπα δημοσιογράφων» που «έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας – γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους». Η δήλωση έγινε σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας που αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ‘’Κούλη’’.

Σε δηλώσεις όμως η δημοσιογράφος, Μαρία Μαλαγαρδή, τόνισε ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τον νέο πρωθυπουργό και πως έγραψε για το χαϊδευτικό του, γιατί μέσα στο θέμα της ήταν και ένα σύντομο βιογραφικό. Πρόσθεσε ότι δεν έχει πάει ποτέ στο Μαξίμου.

Για τα επικριτικά σχόλια εκ μέρους του βουλευτή εναντίον της εφημερίδας είπε ότι πρόκειται για μια εφημερίδα με μεγάλη ιστορία κι αν δεν την εκτιμά ο κ. Παπαδημητρίου, είναι δικαίωμά του. “Είναι σαν να έλεγα εγώ “σιγά ποιος νοιάζεται για την Καθημερινή”, που είναι μια ιστορική εφημερίδα”.

“Αν ο κ. Μητσοτάκης πετύχει στη δουλειά του θα είμαστε οι πρώτοι που θα το γράψουμε” συμπλήρωσε ενώ απέρριψε προτάσεις που δέχθηκε να κινηθεί νομικά εναντίον του.

HELLAS JOURNAL

 

Η Liberation “στολίζει” τον Μπάμπη: Η φράση μου “επιτρέπεις να βρίσω” και τα fake news….

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal