Τασία και Βούτσης αγωνίζονται να αποδείξουν ότι δεν είναι χειρότεροι από τον κάθε Τραγάκη

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Φουρτούνα, μεγαλη φουρτούνα έπιασε, και η κυβέρνηση άρχισε να ζαλίζεται  από τις κατραπακιές.

Τελικά τι έγινε στην Βουλή;

Ακούγοντας την Τασία Χριστοδουλοπούλου φαίνεται ότι τους έπιασαν στα πράσα και η αντιπρόεδρος της Βουλής, πρωην υπουργός και ένα απο τα σημαντικά  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε λόγο να μασήσει τα λόγια της για την μετάταξη της θυγατέρας της  στην Βουλή:

  • «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…».

Αν κρίνουμε από την πρωτη διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έγινε και τίποτε σοβαρό:

  • «Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας…»

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βουτσης σε μια πρώτη αντίδραση τόνισε:

  • «Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης ότι θα πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς με τους προηγούμενους..»

Και δεν απαντούσε γενικώς αλλά και για το γεγονός ότι μια από τις περίφημες μετατάξεις αφορούσαν την πρώην σύζυγο του .

Το πρωί της επόμενης ημέρας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ και να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημητρης Τζανακόπουλος το μεσημέρι σε δήλωση-διάγγελμα ενημέρωσε εκτος των άλλων:

  • «.. Επίσης, αργά χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της….».

Ο κ. Τζανακοπουλος «αποκάλυψε»  ότι τρεις συγγενείς του κ. Τραγάκη κι ο γιος του κ. Δημοσχακη είναι υπάλληλοι στην Βουλή και έσπευσε να αναρωτηθεί εάν ο κ. Μητσοτάκης θα τους αποσύρει από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όπως εκανε ο πρωθυπουργός…»

Και εξήγησε ακομη ο κ. Τζανακοπουλος οσα είχε επιχειρήσει να εξηγήσει νωρίτερα ο κ. Βουτσης ότι οι μετατάξεις των ηδη αποσπασμένων και ηδη μονίμων υπαλλήλων ξεκίνησε με προταση της ΝΔ και του κ. Τραγακη στην βάση του νόμου περί κινητικότητας… τον Φεβρουάριο

Βεβαίως αμέσως μετά παραδέχεται ότι ο γιος, η κόρη, η νύφη του κ. Τραγάκη είναι  μόνιμοι υπάλληλοι και όχι από μετάταξη όπως τα σόγια που αποκαλυφθήκαν προχθές.

Δηλαδή κανείς δεν ήξερε τίποτα δεν άκουσε τίποτα απλώς τους …παγίδευσε ο Τραγακης ο οποίος όμως είχε βολέψει από παλιά τα παιδιά του και το εκανε για να βολέψει την πρώην σύζυγο του κ. Βούτση και την κόρη  της  Τασίας.

Και αφου η διαδικασία ηταν απολύτως νόμιμη, γιατι κατηγορείται τώρα ο κ. Τραγάκης;

  • Και κάτι ακόμη. Η Τασία ανακοίνωσε την απόφαση της να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή την έδιωξε ο πρωθυπουργός; Γιατι αν καταλάβαμε καλά από τον κ. Τζανακοπουλο ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να πράξει όπως ο πρωθυπουργός και να αποσύρει από τα ψηφοδέλτια τους κ. Τραγακη και Δημοσχακη…

Και εάν η πρωην σύζυγος του κ.Βουτση δουλεύει, όπως λένε από το 2007 στην Βουλή, παραμένει ένα ερώτημα: πως διορίσθηκε; Με διεθνή διαγωνισμό; ‘Η με την ρουσφετολογική διαδικασία και μάλιστα επι κυβερνήσεων της επαράτου Δεξιάς;

Και εφόσον ηταν νόμιμη η διαδικασία των μετατάξεων, γιατι αυτή η βιασύνη να κλείσουν την παραμονή του κλεισίματος της Βουλής και να μην πάνε όλα με την σειρά τους και παστρικά στην επομένη των εκλογών ;

Δυστυχως για την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται ο κανόνας: ενός κακού μύρια έπονται. Και είναι  εδώ που φαίνεται πια ότι η κυβέρνηση πέρασε στην επόμενη φάση. Εκει που ότι κι αν κάνει, και το όνομα της να πει, χάνει… Κανείς δεν έχει διάθεση να την ακούσει και κυρίως δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να την πιστέψει.

Γιατι όχι μονο δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το αντίθετο, αυτό που αναδεικνύεται καθημερινά είναι το πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα η γλυκιά γοητεία της εξουσίας πλάνεψε την κατ’ ευφημισμόν Αριστερά.

Τόσο που να αγωνίζονται σημερα να αποδείξουν ότι δεν είναι  χειρότεροι από τον κάθε Τραγάκη…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας ΔΕΝ λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

“Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει… A, στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνει”…»*

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: