“Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει… A, στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνει”…»*

File Photo: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο εκλογικό κέντρο της Ρένας Δούρου, μετά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών, δημοτικών και περιφερειακών, στο Σύνταγμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΥΗ ΦΥΛΑΧΤΟΥ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Με τα καμπανάκια από τις Βρυξέλλες -και στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας στην οποία μας έχει χώσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του- να κτυπούν βλέποντας ότι η φόρα που πήρε η κυβέρνηση για παροχές, διορισμούς, ρουσφέτια, θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία και εξανεμίζουν το υποτιθέμενο πλεόνασμα που όπως  επισημαίνεται είναι κυρίως λογιστικό, η απερχόμενη κυβέρνηση δείχνει αμετανόητη.

Και ετσι επανήλθε χθες ο κ. Τσίπρας στο επιχείρημα που κρίθηκε στις Ευρωεκλογές. Λεει ότι η ψήφος στον κ. Μητσοτάκη είναι ψήφος καταδίκης στα μέτρα και στις παροχές που μοίρασε η κυβέρνηση. Και αφού λοιπόν ο λαός του απάντησε, ο κ. Τσίπρας δίνει πάλι την ερμηνεία του κ. Φλαμπουράρη: Υπήρξε κόπωση της κοινωνίας μεν, αλλά επειδή ήταν χαλαρή η ψήφος λόγω ευρωεκλογών ολοι ήξεραν ότι και την επόμενη ημέρα η ίδια κυβέρνηση θα ήταν».

  • Δηλαδη; Πολύ απλά η φάπα του 9,5%  δεν ηταν ψήφος καταδίκης της κυβέρνησης, δεν ήταν ψήφος στήριξης της ΝΔ. Ηταν ψήφος στον γάμο του καραγκιόζη, γιατί απλώς (όπως ειπώθηκε χθες) θέλατε και ξέρατε ότι την επόμενη ημέρα θα παρέμενε η ίδια λαοπρόβλητη κυβέρνηση στην εξουσία..

Η ζαλάδα που προκαλούν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης τα οποία προβλήθηκαν όλα από τον κ. Τσιπρα είναι ίσως δικαιολογημένη μπροστά στην προοπτική στις 7 Ιουλιου οι πολίτες να ψηφίσουν και να αυξήσουν την διάφορά επειδή ακριβώς ξέρουν ότι την επόμενη ημέρα μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση και δεν θα μείνει η ίδια. Ότι ήταν χαλαρή η ψήφος και είχαμε διαφορα 9,5%, οπότε τώρα που υπάρχει η προοπτική πολιτικής αλλαγής η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή αλλα τιμωρητική…

Κι άρχισαν τα ίδια  κόλπα: το 2015 δεν είχαμε άλλες επιλογές, ο Στουρνάρας, ο Βέμπερ, οι κακοί, οι συνθήκες που μας υποχρέωσαν να μοιράσουμε άδικα τα βάρη, αλλά δεν το θέλαμε…

Και θυμούνται να φέρουν τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου την παραμονή της διάλυσης της Βουλής, κάτι που αρνήθηκαν να κάνουν πριν ένα μήνα γιατι ήξεραν ότι είναι ψέμα χονδροειδέστατο ότι το ειχαν κερδίσει στην διαπραγμάτευση.

Αν το είχαν πέτυχει θα είχαν ψηφίσει τοτε την τροπολογία της ΝΔ. Τώρα παίζουν τον παπά, ξέροντας ότι από τις 8 Ιουλιου θα είναι  άλλη κυβέρνηση που θα βρεθεί έχοντας στα χέρια  τον νόμο για κατάργηση της μείωσης αφορολόγητου την οποία  μας φόρτωσαν με τις περήφανες διαπραγματεύσεις.

Και με θράσος περισσό, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στις 26 Μαΐου το βράδυ έσπευσε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση του είναι σε δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα και συνεπώς δεν έχει νομιμοποίηση… Και λίγα εικοσιτετράωρα μετά, αφου διαπιστώθηκε ότι είχαν μεινει δουλειές στην μέση, κρίθηκε ότι η κυβέρνηση είναι μια χαρά, έχει πλήρη νομιμοποίηση να κυβερνά και να νομοθετεί για να «βοηθήσει λαϊκά στρώματα». Η πιο χυδαία ομολογία θεοποίησης του ακραίου πελατειακού κράτους. Που κάθε ψήφος έχει την τιμή της ή τον διορισμό της…

  • Ο κ. Τσίπρας ηταν σαφής και νομίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα κατέληγε στο ιδιο συμπέρασμα εστω και με διαφορετική αφετηρία.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει εκλογές από το 2012(;) υπολογίζοντας προφανώς την αύξηση του ποσοστού του ως νίκη σε εκλογές… Οπότε παραδέχθηκε -και προέβλεψε- ότι θα ήταν παράδοξο και σε ευρωπαϊκό επιπεδο μια εβδόμη συνεχής νίκη, μετά μάλιστα και από μια δύσκολη κυβερνητική θητεία.

Και συνέκρινε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 με τις ευρωεκλογές του 2014 λέγοντας ότι η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ηταν μόλις 2%,οπότε όλα καλά. Η πενταετία διαγράφτηκε από την μνήμη του πρωθυπουργού. Όχι όμως από την μνήμη των πολιτών

Ετσι βαδίζει στις κάλπες ο κ. Τσίπρας

Και όταν στην μάχη πας για να πεθάνεις…

*”Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει… A, στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνει”…» (σ.σ. και τον πολεμο τον χάνει)

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν …κατάλαβε: Η ήττα στις βουλευτικές θα είναι πιο σκληρή…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: