Εκκενώθηκαν σπίτια: Συναγερμός για πυρκαγιά στην Κάρυστο, επί ποδός η Πυροσβεστική

Φωτογραφία από την ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Φωτογραφία, πηγή, Πολιτική Προστασία Παιανίας




ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στην εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα σε περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κάρυστο προχώρησε πριν από λίγο ο δήμος, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό σώμα, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου δεκαπέντε κάτοικοι από τις εστίες τους, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί και καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, ενώ αν δεν τεθεί υπό έλεγχο, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:30 το βράδυ σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη διασταύρωση προς Μπούρο και δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές αλλά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για τον λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Καρύστου στη διασταύρωση προς το Μπούρο και αυτή την ώρα κατακαίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή να και από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, έχουν σταλεί προς το μέτωπο της φωτιάς 17 πυροσβεστικά οχήματα με 34 πυροσβέστες, δυο ομάδες από το πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ βρίσκονται στο σημείο και τέσσερις υδροφόρες οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες για προληπτικούς λόγους έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού Μετόχι.

Με στοιχεία Πυροσβεστική Υπηρεσία , Hellas Journal

Την Τετάρτη οι υπογραφές για τις έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: