Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε το αίτημα Τσίπρα για εκλογές στις 7 Ιουλίου (video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών, Αθήνα, Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019. @PrimeministerGR




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό, πριν από λίγα λεπτά, το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός την απόφαση αυτή την είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Κυριακής των Ευρωεκλογών.

  • «Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου τεσσάρων μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης ζητώ να προκηρυχθούν εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής» πρόσθεσε.

  • Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την αίτηση του Αλέξη Τσίπρα, κατά το Σύνταγμα. «Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Ας σημειωθεί ότι αύριο, Τρίτη, θα θυροκολληθεί το προεδρικό Διάταγμα στη Βουλή, από τον φρούραρχο, ενώ θα αναλάβει καθήκοντα νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8.00 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δέχεται συνεχείς επιθέσεις για κυβερνητικές αποφάσεις, που έχουν πλήξει την ενότητά του. Έτσι, αμέσως μετά θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος που αναμένεται ότι θα είναι σκληρή και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ένα ακραία πολωτικό κλίμα.

Από Μέγαρο σε Μέγαρο ο Τσίπρας: Στις 18.30 στο Προεδρικό, στις 20.00 στο Μουσικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: