Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου. Στις 18.30 θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο και στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ένα βήμα πριν από την επίσημη προκήρυξη εθνικών εκλογών βρίσκεται η χώρα, καθώς σήμερα, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, πρόωρες κάλπες.

  • Συγκεκριμένα, στις 18:30 απόψε ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα δεχθεί τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως δήλωσε ότι θα του ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, λίγους μόνο μήνες νωρίτερα από την λήξη της θητείας της κυβέρνησής του το φθινόπωρο.

Πέραν της προαναγγελίας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, της επίσκεψής του στον κ. Παυλόπουλο, την περασμένη εβδομάδα, σε επίσημη ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

  • Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δέχεται συνεχείς επιθέσεις για κυβερνητικές αποφάσεις, που έχουν πλήξει την ενότητά του. Έτσι, αμέσως μετά θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος που αναμένεται ότι θα είναι σκληρή και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ένα ακραία πολωτικό κλίμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, όπως και τα λοιπά κόμματα θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, με στόχο άλλα τη νίκη, άλλα να αυξήσουν τη δύναμή τους και άλλα να εισέλθουν στη Βουλή.

  • Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι είναι πολύ πιεσμένος καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εξαγγείλει ένα νέο μπαράζ προεκλογικών παροχών, με σκοπό να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα, αν και το ίδιο σχέδιο δεν πέτυχε πριν από τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων αναμένεται να εξαγγείλει:

  • 500.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για την τετραετία,
  • ειδική μέριμνα  για τους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες,
  • κίνητρα για προσλήψεις νέων εργαζομένων,
  • νέα αύξηση κατώτατου μισθού

Σήμερα ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος: Ο Τσίπρας ζητά εκλογές από τον Παυλόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: