Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγχείρηση για κάταγμα που έγινε στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Φωτογραφία ΚΥΠΕ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝ




Oλοκληρώθηκε με επιτυχία από τον ιατρό Ανδρέα Παναγιώτου η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, μετά από τραυματισμό στο πόδι.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα, Σάββατο ένα ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και θα χειρουργηθεί σήμερα. Η κατάσταση της υγείας του δε διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο».

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε “όπως γνωρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ένα ατύχημα σήμερα το πρωί, συνεπεία του οποίου υπέστη κάταγμα δεξιού μηρού”.

“Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ώρα 17.30 και αναμένουμε, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γιατρό, σε 2-3 εβδομάδες να επανέλθει κανονικά στα καθήκοντα του”, συμπλήρωσε.

Εξάλλου ο χειρουργός Δρ Ανδρέας Παναγιώτου, ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέστη ένα υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και υποβλήθηκε σε “ημιαθροπλαστική της δεξιάς κατ` ισχίον αρθρώσεως”.

Η εγχείρηση ήταν χωρίς οποιαδήποτε επιπλοκή, είπε και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος είναι ευδιάθετος, βρίσκεται στο δωμάτιο του “και αναμένεται αύριο να κινητοποιηθεί και σε 2 με 3 εβδομάδες να επιστρέψει στα καθήκοντα του”.

Ο Δρ.Παναγιώτου υπέδειξε πως, μετά την επέμβαση, απαγορεύονται οι επισκέψεις για 48 ώρες, προς αποφυγή οποιασδήποτε λοίμωξης.

Πέραν της οικογένειας του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Υγείας, στο Νοσοκομείο Mediterranean έσπευσαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Επικοινωνία με Μουσταφά Ακιντζί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το Philenews, μετά την ενημέρωση του για τον τραυματισμό του Προέδρου, o Μουσταφά Ακιντζί, επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε για ταχεία ανάρρωση, ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι θα είναι σε επικοινωνία και μετά την ανάρρωση του Προέδρου θα διαβουλευθούν τα επόμενα βήματα για επανέναρξη του διαλόγου.

Με ανακοινώσεις του τα κόμματα εκφράζουν ευχές στον Πρόεδρο για ταχεία ανάρρωση

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός «εύχεται ολόψυχα καλή ανάρρωση και περαστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και να επιστρέψει σύντομα πιο δυνατός στα καθήκοντά του».

Όπως αναφέρει ακόμη σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά κατέστη αδύνατο γιατί ο Πρόεδρος ετοιμαζόταν να εισέλθει στο χειρουργείο» Το ΑΚΕΛ εύχεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ταχεία ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος, τα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος εύχονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση από τον σημερινό τραυματισμό του στο πόδι, καθώς και επάνοδο στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οικείους του Προέδρου, το ατύχημα συνέβη όταν ο Πρόεδρος παραπάτησε σε σκαλιά, έξω από κατάστημα στη Λεωφόρο Μακαρείου στη Λεμεσό.

Πηγή: Philenews

 

Στο πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη υπουργοί, συνεργάτες και η οικογένειά του, μετά το ατύχημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: