File Photo: Στιγμιότυπο από την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας Ηνίοχος 2019. Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία




Μετά τις 84, τις 99 τώρα η Τουρκία έφτασε τις 95 παραβιάσεις του FIR Αθηνών δείχνοντας πως πρώτον η άσκηση “Καταιγίδα” σε συνδυασμό με παράλληλες ασκήσεις του Στρατού Ξηράς αλλά και την Πολεμικής Αεροπορίας που είναι και αυτή σε εξέλιξη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όχι μόνο την προβληματίζει αλλά της προκαλεί εκνευρισμό και μάλιστα σε διπλωματικό επίπεδο, με τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες να φαίνεται πως οδεύουν σε ακόμη μεγαλύτερη ρήξη.

  • Σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία έως το μεσημέρι τα πέντε CN-235 ήταν εκείνα που έκαναν τις περισσότερες παραβιάσεις γεγονός που φαίνεται και από τους αριθμούς που δίνει στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο τον λόγο πήραν τα F-16 της Τουρκίας και κυρίως στον τομέα που από χθες ασκείται η Πολεμική Αεροπορία κι αυτός είναι το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Εκτός των 18 παραβιάσεων πάντως σημειώθηκε και πάλι μια υπερπτήση σε πολύ μεγάλο ύψος στο Καστελόριζο και επιπλέον υπήρξαν και τρεις αερομαχίες.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 13η ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 8 (8×2 F16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 7 (5 CN-235 και 2 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 23

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 21

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 95 (οι 18 από τα μαχητικά και οι 77 από τα CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν 2 τουρκικά Α/Φ F-16 στις 17:49 άνωθεν ν. Μεγίστης στα 26.200 πόδια.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν σταματούν ποτέ οι τουρκικές παραβιάσεις: Νέα υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: