Επιτέλους το υπουργείο Άμυνας έδειξε τους ψεύτες: Απάντηση στην ψεκασμένη ιστοσελίδα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ, HELLAS JOURNAL

Αν επρόκειτο για ποδόσφαιρο, το πιθανότερο είναι ότι τέτοιος ποδοσφαιριστής θα εισέπραττε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, καθώς θα ήταν δημόσιος κίνδυνος, κίνδυνος για την ασφάλεια των θεατών στην κερκίδα!

Τώρα που δεν πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα, πολύ απλά έχουμε τον ορισμό της γνωστής νεοελληνικής έκφρασης «πετάω τη μπάλα στην κερκίδα»!

Το θράσος περίσσεψε στην απάντηση όσων πιάστηκαν να ψεύδονται ασυστόλως απέναντι στο αναγνωστικό τους κοινό, το οποίο ασφαλώς είναι υπεύθυνο απέναντι σε ό,τι διαβάζει. Βέβαια ένα μέρος αυτού μπορεί και να διασκεδάζει με την ανάγνωση τέτοιων δήθεν «ρεπορτάζ». Τους …καταλαβαίνουμε, αλλά να γνωρίζουν πως έχουν και ευθύνη όταν δέχονται ως αληθινά κατάπτυστα ψεύτικα δημοσιεύματα, όπως αυτό που σχεδόν κήρυξε τον πόλεμο της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας.

  • Ευθύνη έχει και το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας, που δεν βγάζει διαψεύσεις για τις ψεύτικες ειδήσεις, που βρίθουν σε ορισμένες -όχι όλες- ιστοσελίδες του αμυντικού ρεπορτάζ. Προφανώς ο εκάστοτε υπουργός και οι αρχηγοί φοβούνται αυτούς τους «εμπόρους-δημοσιογράφους». Είτε τους κρατούν με κάτι… Είτε τους έχουν στον ευρύτερο «κύκλο» τους. Έφτασε η ώρα να τους διώξουν και να τελειώσει αυτό το πάρτι, που έχει καταστήσει το ελληνικό «Πεντάγωνο» άνδρο «ληστών-δημοσιογράφων». Βέβαια, οι τύποι δεν είναι δημοσιογράφοι. Απατεώνες της δημοσιογραφίας είναι. Και στο θέμα αυτό πρέπει να έχει λόγο η ΕΣΗΕΑ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι συμβατό ούτε με τη δεοντολογία ούτε με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο το να παίζεις στα ζάρια την εθνική ασφάλεια για να αυξήσεις την αναγνωσιμότητα και τα έσοδά σου. Για να μην το πάμε και παραπέρα, ότι η απάτη ήταν χειρότερη, καθώς το δημοσίευμα ούτε δικό τους ήταν ούτε αποκλειστικό με κεφαλαία, και δεν ανέφερε τα άθλια ψέματα που δημοσίευσαν! Το είχαν κλέψει, και το παρουσίασαν ως δικό τους. Και πρέπει να ντρέπονται. Αλλά ποιός έχασε την ντροπή και θα την βρουν αυτοί.

Ευθύνη έχουν και οι καλοί συνάδελφοι του αμυντικού ρεπορτάζ, που βγάζουν τίμια το χωμί τους. Γιατί τους ανέχονται; Γιατί έπρεπε να μπούμε εμείς μπροστά για να ανοίξουν στόματα;

Και μια που πιάσαμε τις νεοελληνικές εκφράσεις, πέρα από τη «μπάλα στην εξέδρα» που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, υπάρχει και το «μας έπιασαν με το κατσίκι στην πλάτη», το οποίο δεν αφορά κατσικοκλέφτες, αλλά τους αντιγραφείς της πρακτικής σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής, που «απαλλοτριώνουν» κάτι που δεν τους ανήκει, αλλά «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα».

  • Πρόσφατα έκαναν κάτι παρόμοιο αλλά δεν μίλησε κανείς. Πήραν φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα συνδεδεμένης με την αμερικανική Αεροπορία από άσκηση στη Βουλγαρία όπου συμμετείχαν ελληνικά άρματα Leopard 2 και επινόησαν το ότι η άσκηση έγινε ως τελική πρόβα προτού οι Αμερικανοί δώσουν Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Εντάξει, γελάς, όμως αυτό ήταν ένα ακόμα παραμύθι. Η ποιοτική διαφοροποίηση με το ατόπημα της δήθεν «πολεμικής αποστολής» τεθωρακισμένων οχημάτων εμπλέκει την εθνική ασφάλεια. Όποιος και να είσαι, δεν δικαιούσαι να «κηρύττεις τον πόλεμο» στην Τουρκία, κατά βάθος επιθυμώντας να αποτελέσεις ένα είδος Έλληνα Όργουελ, αν και δεν γράφτηκε ότι μας επιτέθηκαν εξωγήινοι! Ακόμα τουλάχιστον… όχι δεν μας επιτέθηκαν, δεν γράφτηκε!

Το ΥΠΕΘΑ διαψεύδει ψεκασμένα δημοσιεύματα για μετακινήσεις στρατευμάτων, μετά το άρθρο της HJ

Πάμε λοιπόν στο «τσαρούχι» που λέγαμε πιτσιρικάδες τη στραβοκλοτσιά στη μπάλα, που την οδήγησε στην εξέδρα! Όπως κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν που όταν στριμώχνεται μονίμως παριστάνει τον άτρωτο και επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός, η γνωστή του δηλαδή αμετροέπεια που τον οδηγεί κι αυτόν και τη χώρα του στην καταστροφή, σε μια ακόμα ψεκασμένη «επιχείρηση» συσκότισης της πραγματικότητας με σκοπό την αποφυγή μιας επί της ουσίας απαντήσεως, άρχισαν διάφορα «τρελά»!

Αρχικά, επιμένουν ότι το «αποκλειστικό» ήταν δικό τους. Προφανώς και τους αναγνωρίζουμε την αποκλειστικότητα στο ψευδές δημοσίευμα. Διότι ο ιδιοκτήτης των φωτογραφιών, τουλάχιστον δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τον σκοπό της μετακίνησης.

Κάπου εδώ έρχεται η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, προφανώς μετά από υπόδειξη του υπουργού ναυάρχου Αποστολάκη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, που προκλήθηκε από το δημοσίευμα μας, είναι η εξής:

  • «Πρόσφατα δημοσιεύματα ιστοσελίδων, σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης. Οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ‘’ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019’’ η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019».

Μπορεί να έγινε με καθυστέρηση και μετά από το δημοσίευμα της Hellas Journal, όμως επειδή μοναδική μας ανησυχία είναι όπως το δηλώσαμε εξαρχής η εθνική ασφάλεια και η ανάγκη σοβαρότητας στην αντιμετώπιση τόσο δύσκολων συγκυριών σαν αυτή που διέρχεται η πατρίδα μας, δεν δυσκολευόμαστε να πούμε συγχαρητήρια.

Τόσο στον υπουργό, όσο και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αν κανείς σκεφτεί ότι το άθλιο δημοσίευμα είχε αναπαραχθεί και στα τουρκικά μίντια ως «αποκαλυπτικό», καθίσταται αυταπόδεικτο το δικό μας επιχείρημα, ότι τέτοιες ιδιοτελείς πρωτοβουλίες που εκμεταλλεύονται θέματα εθνικής ασφαλείας θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει τις εισαγγελικές αρχές.

  • Ο άθλιος συντάκτης του απαντητικού -δήθεν- κειμένου στη καταγγελία μας, άρχισε τα δικολαβίστικα που δεν πείθουν ούτε αφελείς, από την πρώτη παράγραφο! Το ΓΕΕΘΑ διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η μετακίνηση έγινε αποκλειστικά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Ο συντάκτης δηλώνει… δικαιωμένος, αφού το ΓΕΕΘΑ επιβεβαιώνει τη μετακίνηση! Είναι καραμπινάτος ψεύτης.

Η ελληνική κυβέρνηση -και ελπίζω ότι η νέα μετά τις εκλογές, όποια και αν είναι, θα το κάνει- πρέπει να θεσπίσει ειδικό νόμο για τις ψεύτικες ειδήσεις και ειδικά αυτές που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Το Διαδίκτυο γέμισε με ψεκασμένους ακροδεξιούς, οι οποίοι είναι εθνικά επικίνδυνοι. Είναι οι απόλυτοι ψεύτες και πρέπει να τους ξεμπροστιάζουμε, μήπως και σωθεί η χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Λάθη κάνουμε όλοι. Και πολλοί έχουμε την τόλμη να τα παραδεχόμαστε. Αλλά οι ψεύτες δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Θα συνεχίσουμε βεβαίως…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η ψεύτικη “είδηση” στην ψεκασμένη ιστοσελίδα αποτελεί βεβαίως ψωμοτύρι για τον Ταγίπ Ερντογάν, και ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής προκλητικότητας. Άλλο που δεν θέλουν οι Τούρκοι…

Γιατί δεν διαψεύδει το υπουργείο τα ψεύτικα δημοσιεύματα; Έγινε πόλεμος με την Τουρκία;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: