Εκκωφαντική έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Δαμασκό: Τραυματίστηκαν στρατιώτες

Κάτοικοι της Δαμασκού στη Συρί κρατούν κεριά στη μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ασσυρίων από τους Οθωμανούς. EPA, YOUSSEF BADAWI
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε «στρατιωτική ζώνη» στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας Δαμασκού, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana και οκτώ μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

«Σε μια αποθήκη πυρομαχικών του συριακού στρατού, η οποία βρίσκεται στη δυτική Δαμασκό, σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, σε κοντινό χωράφι και άρχισε να εξαπλώνεται» ανέφερε αρχικά το Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

Αργότερα, ωστόσο, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή που έλεγε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστούν» τα αίτια της έκρηξης.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Εντούτοις, η μη κυβερνητική οργάνωση επισήμανε: «Δεν είναι σαφές εάν η έκρηξη οφείλεται σε μια εσκεμμένη ενέργεια ή εάν είναι αποτέλεσμα των πυρκαγιών στην περιοχή».

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ρουκέτες στον ουρανό.

Η αποθήκη βρίσκεται στη στρατιωτική ζώνη Ντούμαρ, μια συνοικία στο δυτικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Sana.

Η έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-dpa-Reuters
Δαμασκός, Syrian Arab Republic

Το μήνυμα και το όχι του Ερντογάν στον Τραμπ για τους S-400: Δεν θα γλύψω εκεί που έφτυνα…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal